Kume Eiland

Kume Eiland

Weer in Kume

Komende dagen in Kumejima
maandag
dinsdag
woensdag
20 mei
21 mei
22 mei
Kume Eiland
Kume Eiland
Kume Eiland
23°C
23°C
24°C
24°C
25°C
25°C
matige regen
zware regenval
lichte regen

Het eiland Kume Eiland behoort tot de tropische eilanden-prefectuur Okinawa. Het ligt 90 kilometer ten westen van Naha, de hoofdstad de archipel. De grootste afstand van kust tot kust is 10 kilometer en als klein eiland is Kume een stuk minder ontwikkeld. Hier ervaar je de ware Okinawaanse laid-back cultuur.

Net als elders in Okinawa zijn op Kume Eiland de stranden waar reizigers voor komen. Vanwege de afstand en de kleinschaligheid van het eiland voelt het er overigens nooit druk. Het Hatenohama Strand is het meest populaire strand van het eiland. Dit strand ligt op een zandbank van 7 kilometer lang net voor de kust van het eiland.

Ooit werden de eilanden van Okinawa geregeerd door koningen. Kasteel Uegusuku, op de hoogste heuvel van Kume Eiland, vormde het belangrijkste verdedigingsbolwerk. In de 16e eeuw werd het piepkleine koninkrijk ingelijfd door de koning van Ryukyu, de heerser van het hoofdeiland. Van het kasteel is weinig over, maar je hebt er een mooi uitzicht over het eiland.

Zien & doen in Kume Eiland


 • Eef Strand

  Eef Strand

  Het Eef Strand ligt aan de oostkust van Kume Eiland. Hoewel dit het meest toeristische strand van het eiland is, is het er nooit echt druk.

 • Hatenohama Strand

  Hatenohama Strand

  Het Hatenohama Strand ligt op een zandbank ten oosten van Kumejima Eiland in Okinawa en is een van de mooiste stranden van Azië.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen op Kume Eiland. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties op Kume Eiland.

Hatenohama Strand

Vervoer


JAL en JAL dochter Ryukyu Air Commuter vliegen 6 tot 8 keer per dag tussen Naha en Kume Eiland. De vlucht duurt 35 minuten en kost ¥ 8.000 – ¥ 13.000 voor een enkele reis. In de zomermaanden vliegt JAL bovendien een keer per dag vanaf Haneda. Een ticket voor de veerboot is met ¥ 4.000 behoorlijk wat goedkoper, maar dan ben je 4 uur onderweg.

Eenmaal aangekomen op het eiland heb je de keuze uit drie buslijnen of het huren van je eigen vervoer. Je kunt een auto huren op de luchthaven of in de veerhaven. Een aantal hotels verhuren fietsen en scooters aan hotelgasten. Het eiland is klein genoeg om met de fiets te verkennen, maar een scooter is ook wel heel leuk.

Bus

Er zijn drie buslijnen op het eiland die allemaal beginnen of eindigen in Eef Strand aan de oostkust van het eiland.

 • Airport Line: Rijdt 5 of 6 keer per dag van de luchthaven naar Eef Strand en terug
 • Loop Line: Rijdt een rondje over het eiland en stopt bij vrijwel alle bezienswaardigheden, per richting zin er 4 of 5 bussen per dag
 • Shimajiri Line: Rijdt 2 of 3 keer per dag van Eef Strand naar het zuidelijke puntje van Kume Eiland en terug

Hotels


Op Kume Eiland zijn een paar dorpjes. Er zijn een aantal leuke overnachtingsmogelijkheden. Kijk bij het boeken wel alvast of de accommodatie fietsen of scooters beschikbaar heeft.

Eef Strand

Het dorpje rond Eef Strand is waar de meeste reizigers neerstrijken. Er is een handje vol hotels met redelijke prijzen. Voor massale strandfeesten moet je hier absoluut niet zijn, maar ben je serieus bezig met watersport dan zit je hier uitstekend.

Nakadomari

Aan de westzijde van het eiland, rond de haven waar de veerboot uit Naha aankomt liggen in de wijk Nakadomari een aantal leuke hotels. Hier zit je wat dichter bij de veerboot of de luchthaven, dus als je korter blijft is dit een handige locatie.