Eef Strand

Eef Strand

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Voor de beste stranden van Japan moet je zonder twijfel naar het subtropische Okinawa. Ieder eiland van de archipel is een paradijs op zichzelf met ontelbare stranden. Een van de besten hiervan is Eef Strand aan de oostkust van Kume Eiland. Hoewel dit het meest toeristische strand van het eiland is, is het er nooit echt druk. De toeristen en locals die hier komen om te zwemen verspreiden zich over volle lengte van het strand, en met 2 kilometer is er behoorlijk wat ruimte.

Rond dit strand ligt een relatief hoge concentratie aan hotels en een aantal touroperators bieden watersport activiteiten aan. Een van de activiteiten die je vanaf hier kunt ondernemen is een halve of hele dag tour naar Hatenohama Strand, een strand midden in de zee op een zandbank.

Eef Strand
Langs het strand zijn alleen wat kleedruimtes en picknickbanken te vinden.

Ook al is Eef Strand het meest toeristische strand van Kume Eiland, dat is relatief. Het glooiende strand wordt van het achterliggende dorpje gescheiden door een groenstrook. Er zijn een paar kleedruimtes, een paar toiletten en een paar picknickbanken maar verder is er niets. Geen strandtenten, geen feesten en geen muziek. Je komt hier dan ook echt voor je rust.

Bereikbaarheid Eef Strand

Op een eiland als Kume is er vaak minder openbaar vervoer dan op het vaste land. Toch heb je nog redelijk wat keuze om Eef Strand te bereiken:

  • Airport Line bussen rijden iedere 2 tot 3 uur vanaf de luchthaven naar de oostkust van het eiland. De haltes Eigyosho, Eef Beach Hotel en Eef Joho Plaza-mae, vrijwel aan het einde van de lijn, liggen direct aan het strand.
  • Isshu Loop Line bussen rijden zowel met de klok mee als tegen de klok in een iedere 2 tot 3 uur een rondje over het eiland. Begin- en eindpunt is de halte Eigyosho, vlakbij het strand.
  • Shimajiri Line bussen rijden een paar keer per dag tussen de halte Eigyosho en Shimajiri, het meest zuidelijke puntje van het eiland.

Veel hotels hebben fietsen of scooters beschikbaar voor gasten. Op die manier ben je niet afhankelijk van bussen die maar een keer in de paar uur rijden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op de luchthaven of in de veerhaven bij aankomst een auto te huren. Bij het strand is voldoende ruimte om fietsen , scooters en auto’s gratis te parkeren.