Eef Strand

Eef Strand

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het Eef Strand ligt aan de oostkust van Kume Eiland. Hoewel dit het meest toeristische strand van het eiland is, is het er nooit echt druk. De toeristen en locals die hier komen om te zwemen verspreiden zich over volle lengte van het strand, en met 2 kilometer is er behoorlijk wat ruimte. Rond dit strand ligt een relatief hoge concentratie aan hotels en een aantal touroperators bieden watersport activiteiten aan. Een van de activiteiten die je vanaf hier kunt ondernemen is een halve of hele dag tour naar Hatenohama Strand.

Ook al is Eef Strand het meest toeristische strand van Kume Eiland, dat is relatief. Het glooiende strand wordt van het achterliggende dorpje gescheiden door een groenstrook. Er zijn een paar kleedruimtes, een paar toiletten en een paar picknickbanken maar verder is er niets. Geen strandtenten, geen feesten en geen muziek. Je komt hier dan ook echt voor je rust.

Bereikbaarheid Eef Strand

Vanaf de luchthaven rijdt 5 of 6 keer per dag een bus naar Eef Strand. Ook de Loop Line bus stopt hier een paar keer per dag. Kume is een klein eiland en veel hotels hebben fietsen of scooters beschikbaar voor gasten. Ook kun je op de luchthaven of bij de ferry terminal een auto huren. In de buurt van het strand is voldoende ruimte om een fiets, scooter of auto gratis te parkeren.