Kaap Higashi-Hennazaki

Kaap Higashi-Hennazaki

Kaap Higashi-Hennazaki

Kaap Higashi-Hennazaki

In het zuidoostelijkste puntje van de Miyako Eilanden, net ten zuiden van het Yoshino Kaigan Strand, ligt Kaap Higashi-Hennazaki. Je waant je hier echt aan het einde van de wereld, het is een prachtige plek. Niet voor niets heeft de Japanse overheid de kaap aangewezen als Plaats van Landschappelijke Schoonheid. Een 140 – 200 meter brede rotsachtige landtong steekt zo’n 2 kilometer de zee in.

In 1967 werd, na een serie serieuze boot ongelukken, een witte vuurtoren op de punt van Kaap Higashi-Hennazaki gebouwd. De vuurtoren is te bereiken via de enige weg die over de landtong loopt. Vanaf de 43 meter hoge vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over zee en over de landtong.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Weg 390 loopt vanaf de stadskern van Hirara via de west- en zuidkust langs onder andere Maehama Strand tot 500 meter van het einde van Kaap Higashi-Hennazaki. Aan het einde van de weg is een parkeerplaats. Vanaf hier loopt een dienstweg, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, naar de vuurtoren.