Miyako Eilanden

Miyako Eilanden

Weer in Miyako

Komende dagen in Miyakojima
donderdag
vrijdag
zaterdag
25 jul
26 jul
27 jul
Miyako Eilanden
Miyako Eilanden
Miyako Eilanden
27°C
28°C
28°C
29°C
29°C
29°C
zware regenval
matige regen
matige regen

Tussen het hoofdeiland van Okinawa en de Yaeyama eilandengroep liggen de Miyako Eilanden. Hier vind je de beste stranden van Japan. Niet alleen de stranden zijn prachtig. De koraalriffen rond de eilanden zijn populair onder duikers en snorkelers. Het hoofdeilandeiland is het op drie na grootste eiland van de archipel van Okinawa.

Er zijn geen bergen of noemenswaardige heuvels op het eiland, waarvan het hoogste punt op 115 meter boven zeeniveau ligt. De glooiende contouren van het eilanden en de temperatuur maken het bij uitstek geschikt voor het verbouwen van suikerriet.

Er liggen een paar dorpen op de Miyako Eilanden, waarvan Hirara het grootst is. Hier vind je dan ook de meeste accommodaties en een redelijke keuze uit restaurants en bars.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit tropische paradijs, een uitstekende vakantiebestemming. Onder het kopje Zien & doen leggen we je uit wat je gezien moet hebben maar wijzen we je ook de weg naar de beste stranden. Onder het kopje Vervoer lees je hoe je naar de eilandengroep reist en je weg vindt naar de bezienswaardigheden. Uiteraard wil je hier een paar nachten blijven slapen, dus onder het kopje Hotels helpen we je op weg met het vinden van de beste slaapplek.

Zien & doen in Miyako Eilanden


 • Bruggen van Miyako

  Bruggen van Miyako

  Grote bruggen verbinden Miyako Eiland met drie kleinere eilanden langs de westkust. Een rit over de bruggen van Miyako is behoorlijk spectaculair.

 • Kaap Higashi-Hennazaki

  Kaap Higashi-Hennazaki

  Aan het einde van de 2 kilometer lange landtong van Kaap Higashi-Hennazaki staat een 43 meter hoge vuurtoren met een prachtig uitzicht over zee.

 • Maehama Strand

  Maehama Strand

  De stranden van Miyako Eiland zijn de besten van Japan. Maehama Strand is het beste strand van het eiland.

 • Sunayama Strand

  Sunayama Strand

  Een van de mooiste stranden van Miyako Eiland is het prachtig witte Sunayama Strand aan de noordoost kust van het eiland.

 • Yoshino Kaigan Strand

  Yoshino Kaigan Strand

  Het Yoshino Kaigan Strand is het beste strand van Miyako Eiland om te snorkelen. Vanaf het strand loop je hier zo naar een prachtig koraalrif.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen op de Miyako Eilanden. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties op de Miyako Eilanden.

Kaap Higashi-Hennazaki

Vervoer


De Miyako Eilanden hebben twee luchthavens. De grootste is Miyako Airport waar vluchten landen vanuit Tokyo, Osaka, Nagoya, Ishigaki en Naha. Shimojishima Airport ligt op Irabu Eiland dat met een brug verbonden is met Miyako. Jetstar vliegt op deze luchthaven vanaf Narita Airport in Tokyo en Kansai Airport in Osaka.

Het hoofdeilandeiland is 25 kilometer van noord naar zuid en 15 kilometer van oost naar west. De beste manier om het eiland te verkennen is per huurauto. Bij Miyako Airport zitten locaties van een aantal grotere autoverhuurders. Ook de fiets is een prima vervoersmiddel om het eiland te verkennen. Verspreid over het eiland zitten een aantal aanbieders van huurfietsen en huurscooters.

Veel hotels halen hun gasten gratis op bij de luchthaven en veel duikscholen en watersport touroperators halen je op bij je hotel. Er rijden wel een paar bussen op de eilanden, maar de dienstregeling is zo beperkt dat je er als bezoeker weinig aan hebt.

Huurauto

De beste manier om de Miyako Eilanden te verkennen is per huurauto. Rond het vliegveld zitten een aantal verhuurders. Omdat er nauwelijks hellingen op het eiland zijn kun je prima uit de voeten met een kleine auto. De wegen op het eiland zijn niet druk.

Hotels


De meeste hotels op de Miyako Eilanden liggen langs de kust. In het dorp Hirara zit je midden in een levendig centrum waar je de laid-back cultuur van Okinawa uitstekend kunt ervaren.

Hirara

De grootste dorpskern van het hoofdeilandeiland, je zou het het centrum kunnen noemen, is Hirara aan de westkust. Hier vind je de meeste hotels en heb je een aardige keuze uit restaurants en bars.

Waiwai Strand

Het dorpje Ueno ligt rond het Waiwai Strand. Hier zitten een aantal uitstekende resort hotels, maar heb je ook opties als je een minder groot reisbudget hebt.

Yonaha Baai

In de dorpskern rond Yonaha Baai in het zuidwest van het eiland heb je ook een behoorlijke keuze uit hotels. De straten zijn hier iets minder levendig dan in Hirara, maar het is wel een leuke buurt om te overnachten.