Bruggen van Miyako

Bruggen van Miyako

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Naast het hoofdeiland van de Miyako Eilanden liggen een aantal kleinere eilanden, waarvan er 3 verbonden zijn met het hoofdeiland door bruggen. Alle 3 de bruggen van Miyako lopen over een prachtig blauwe zee en zijn tolvrij voor zowel auto’s als fietsen en voetgangers. Ook zonder een bestemming aan de overkant is het leuk om de bruggen over te steken.

De bruggen

In willekeurige hieronder de drie bruggen van Miyako.

Irabu Brug

Bruggen van Miyako

Met 3,5 kilometer de langste van de 3 bruggen van Miyako en bovendien de langste tolvrije brug in Japan. De Irabu Brug verbindt het hoofdeiland met Irabu Eiland. De luchthaven Miyako Shimojishima Airport ligt hier, dus arriveer je met Jetstar dan zul je sowieso deze brug oversteken.

Kurima Brug

Bruggen van Miyako

Deze 1,7 kilometer lange brug verbindt het hoofdeiland met het veel kleinere Kurima Eiland ten zuidwesten. Vanaf het Ryugujo Observatie Dek op Kurima Eiland heb je een mooi uitzicht over de brug.

Ikema Brug

Bruggen van Miyako

De kortste van de 3 is Ikema Brug, met een lengte van 1,4 kilometer. Deze brug verbindt het hoofdeiland met het kleine Ikema Eiland. Dit is een leuk eiland om op je gemak te verkennen met een aantal prachtige verborgen stranden en een vuurtoren op de punt.

Bereikbaarheid bruggen van Miyako

De drie bruggen van Miyako zijn met de auto, de fiets of te voet over te steken.