Maehama Strand

Maehama Strand

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De stranden van de Miyako Eilanden zijn de grootste trekpleister. En niet voor niets, want het zijn de beste stranden van Japan. De prachtige zandstranden zijn bij uitstek geschikt om te zwemmen en van het tropische weer te genieten. Ook kun je er uitstekend snorkelen in het heldere water. Een van de mooiste plek op het eiland om te snorkelen is Yoshino Kaigan Strand maar een van de beste stranden van het eiland is Maehama Strand.

Dit hagelwitte strand, in het zuidwesten van de Miyako Eilanden, staat vaak bovenaan de lijst met beste stranden van Japan. Het Maehama Strand strekt zich uit over een lengte van 7 kilometer, waardoor het er nooit echt druk is. Op een paar punten langs het strand zitten verhuurders van watersport artikelen, toiletten en douches. Je kunt hier uitstekend zwemmen, maar ook prima kitesurfen en snorkelen.

De stranden van de Miyako Eilanden zijn het best te bezoeken in de periode tussen april en november. In de wintermaanden zakt de temperatuur geregeld onder de 25 graden en koelt het water een beetje af.

Bereikbaarheid Maehama Strand

Het Maehama Strand strekt zich uit langs de zuidwestelijke punt van het hoofdeiland. Vanaf de hotels aan Yonaha Baai kun je eenvoudig naar het strand lopen. Vanaf elders op het eiland rijdt je met je huurauto of huurfiets richting Yonaha. Er is voldoende plaats om ergens langs het strand de auto te parkeren.