Sunayama Strand

Sunayama Strand

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De prachtige stranden van de Miyako Eilanden behoren tot de beste stranden van Japan en zijn dan ook de grootste trekpleister van het eiland. Van april tot november is het water het warmst en ligt de luchttemperatuur dagelijks boven de 25 graden. Het allerbeste strand van het eiland is Maehama Strand, maar ook prachtig is het Sunayama Strand.

Dit prachtig witte strand ligt aan de noordwest kust ten noorden van Hirara, het grootste dorp van de eilanden. Het strand zelf is zo’n 100 meter breed en ligt ingeklemd tussen de uitlopers van een beboste heuvel. Een dicht begroeid duin scheidt het strand van de parkeerplaats. De begroeiing vormt een soort tunnel over het zandpad dat naar het strand loopt.

Langs het strand zijn her en der toiletten en douches beschikbaar. Achter het duin ligt een gezellig dorpje met wat cafés, prima geschikt om na een stranddag iets te eten of te drinken.

Bereikbaarheid Sunayama Strand

Het Sunayama Strand ligt ongeveer 5 kilometer ten noorden van de dorpskern van Hirara. Met een huurfiets ben je 20 minuten onderweg en met de auto nog geen 10 minuten. Op de parkeerplaats is ruimte voor ongeveer 30 auto’s.