Weer in Naha

Komende dagen in Naha
woensdag
donderdag
vrijdag
17 apr
18 apr
19 apr
Naha
Naha
Naha
22°C
19°C
18°C
28°C
24°C
23°C
lichte regen
matige regen
licht bewolkt

Het eiland Okinawa, en met name de hoofdstad Naha, is het centrum van het voormalige koninkrijk van de Ryukyu Eilanden. Tegenwoordig is het eiland het economische centrum van de gelijknamige prefectuur. Vanwege het tropische klimaat wordt Okinawa wel eens vergeleken met de eilanden van Hawaii. Zon, zee en strand zijn dan ook belangrijke trekpleisters.

Ook als je geen zonaanbidder bent is er genoeg te doen op Okinawa Eiland. Naha, de hoofdstad van de prefectuur, ligt op het hoofdeiland en is met zo’n 300.000 inwoners een levendige stad.

Voordat de Ryukyu Eilanden door Japan geannexeerd werden was Naha al de hoofdstad van dit koninkrijk. Er is nog aardig wat geschiedenis te vinden uit die tijd. Het hoogtepunt op dat gebied is, helaas deels verwoest, Kasteel Shuri. Ook leuk om te zien is de wijk Tsuboya. Hier wordt nog steeds op traditionele wijze aardewerk vervaardigd.

Zien & doen in Naha


 • Kasteel Shuri

  Kasteel Shuri

  Het prachtige Kasteel Shuri was de zetel van de koning van het Koninkrijk Ryukyu, wat nu Okinawa is.

 • Kokusai-dori

  Kokusai-dori

  Het gebied rond de straat Kokusai-dori is het belangrijkste winkel- en entertainment gebied van Naha, hoofdstad van Okinawa.

 • Mihama American Village

  Mihama American Village

  Het Mihama American Village is een winkelcentrum in Amerikaanse stijl net ten noorden van Naha, de hoofdstad van Okinawa.

 • Tsuboya

  Tsuboya

  De charmante wijk Tsuboya in Naha op Okinawa Eiland is het hart van de traditionele pottenbakkers waar de eilanden bekend om staan.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Naha. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Naha.

Kasteel Shuri

Vervoer


De enige manier om Okinawa Eiland te bereiken vanaf elders in Japan is per vliegtuig. Vanaf vrijwel alle grote steden in Japan zijn er rechtstreekse vluchten naar Naha Airport, de internationale luchthaven van het eiland. Omdat Okinawa een echte vakantiebestemming is, is er veel concurrentie op de routes. Met een van de budget airlines vlieg je soms al voor ¥ 5.000 van Tokyo naar Naha.

Binnen het centrum van de hoofdstad ligt een goed openbaar vervoer netwerk. Er rijden bussen en een monorail. Buiten de stad is er nauwelijks openbaar vervoer beschikbaar. Om het hele eiland te verkennen doe je er goed aan een auto te huren.

Okinawa Monorail

De Okinawa Monorail verbindt de luchthaven met Kasteel Shuri via het centrum van de hoofdstad. Een ritje in de monorail is op zich zelf ook een leuke ervaring en een prettige manier de stad in vogelvlucht te zien. Er zijn echter maar weinig bezienswaardigheden die echt goed te bereiken zijn met de monorail.

Bus

Vrijwel iedere uithoek van Okinawa Eiland is per bus te bereiken. Dit betekent in veel gevallen echter een overstap die nog wel eens moeilijk te vinden is. Ook rijden op een aantal lijnen maar een paar bussen per dag. Voor een aantal bezienswaardigheden is de bus een prima vervoersmiddel, maar dat geldt lang niet voor alles. Toch zijn er wel een aantal buslijnen die handig zijn voor reizigers.

 • Lijnen 111 en 117 rijden vanaf de luchthaven via de Naha Bus Terminal naar de stad Nago in het noorden van het eiland.
 • Okinawa Airport Shuttle bussen rijden vanaf Naha Airport via het centrum naar de Motobu Peninsula aan de noordzijde van het eiland

Huurauto

De beste manier om Okinawa Eiland te verkennen is per huurauto. Het leuke aan dit eiland is dat er een hoop te zien is langs de lange kustlijn. De kleine vissersdorpjes en prachtige stranden zijn met het openbaar vervoer nauwelijks of niet te bereiken. Een huurauto geeft je de flexibiliteit en vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Okinawa Monorail

Okinawa Bus & Monorail Pass

Kies uit een 1-daagse of 3-daagse bus pas of een 1-daagse bus- en monorail pas en maak onbeperkt gebruik van al het openbaar vervoer op Okinawa Eiland.

Hotels


Naha in het zuiden is de hoofdstad en Nago in het noorden is de tweede stad. De meeste hotels op Okinawa Eiland liggen langs de oostkust in of tussen deze twee steden.

Nago

Als je Okinawa voor het eerst bezoekt is Nago de beste plaats om een hotel te zoeken. Alles draait hier om het strand en ontspanning. Het is een echt tropisch resort. Bovendien zit je hier dicht bij de prachtige natuur die het noorden van Okinawa Eiland te bieden heeft.

Naha

In Naha zit je perfect als je het tropische nachtleven wilt ervaren. Denk dan vooral aan leuke barretjes waar tot diep in de nacht traditioneel Okinawaanse muziek wordt gespeeld.

Van ons blog


 • 7 verborgen parels in Okinawa

  7 verborgen parels in Okinawa

  Ga je op vakantie naar Japan? Overweeg dan om Okinawa als strand verlenging toe te voegen! Dit zijn 7 verborgen parels in Okinawa die je moet ervaren.

 • UNESCO Werelderfgoed in Japan

  UNESCO Werelderfgoed in Japan

  23 plaatsen zijn aangeduid als UNESCO Werelderfgoed in Japan. 19 locaties zijn cultureel erfgoed en 4 locaties zijn natuurlijk erfgoed.