Kokusai-dori

Kokusai-dori

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kokusai-dori is de hoofdstraat van Naha, de hoofdstad van Okinawa. De naam betekent Internationale Straat en komt van het “Ernie Pyle International Theater”, een theater dat aan deze straat gebouwd werd na de Tweede Wereldoorlog. Het gebied rond de 2 kilometer lange straat is het belangrijkste winkelgebied van de stad. Vanaf de hoofdstraat takken een aantal zijstraten af die ook gevuld zijn met winkels.

De leukste zijstraten om doorheen te lopen zijn de kleurrijke overdekte winkelstraten Heiwa-dori, Mutsumi-dori en Ichiba Hon-dori. Deze drie straten liggen allemaal ongeveer halverwege Kokusai-dori rond het kruispunt met Okiei-dori. De winkels in deze zijstraten zijn kleiner dan die in de hoofdstraat en verkopen allerlei lokale specialiteiten. Langs de zijstraten is de sfeer authentieker naar mate je verder van het toeristische centrum af bent en vind je leuke plaatsen waar de locals graag komen.

Kokusai-dori begint bij de Naha Bus Terminal. Je vindt er hotels, restaurants en warenhuizen. Veel van de winkels zijn open tot 11 uur ’s avonds en in veel van de restaurants wordt live Okinawaanse muziek gespeeld. De straat eindigt zo’n 2 kilometer verderop net ten noorden van de wijk Tsuboya. Hier is de Daiichi Makishi gevestigd, een rustige markt waar veel vis en vlees te koop is.

Bereikbaarheid Kokusai-dori

Kokusai-dori vormt het centrum van Naha. Aan het westelijke eindpunt van de straat ligt Asahibashi Station en aan de oostzijde ligt Makishi Station, beiden op de Okinawa Monorail.