Naha Airport

Naha Airport

Vliegtickets

De grootste stad van de Okinawa is Naha en het is dus ook niet verwonderlijk dat de belangrijkste luchthaven van de archipel hier ligt. Naha Airport vormt de toegangspoort tot de subtropische eilanden. Vluchten vanaf elders in Japan arriveren hier en veel passagiers stappen over om door te vliegen naar een van de vele eilanden. Ook landen hier vluchten vanuit Zuid Korea, Taiwan, Thailand, Singapore en China.

  • Volledige naam: Naha Airport
  • Japanse naam: 那覇空港 (Naha Kuko)
  • IATA-code: OKA
  • Officiële website: www.naha-airport.co.jp

De eerste vliegtuigen landden hier al in 1933, toen de luchthaven opende als militair vliegveld. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Okinawa onder Amerikaans bestuur en begon de commerciële luchtvaart voet aan de grond te krijgen op Naha Airport. Tot het bestuur over Okinawa in 1972 werd teruggegeven aan Japan waren Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de belangrijkste gebruikers van de luchthaven.

In 2008 werd de terminal voor binnenlandse vluchten flink uitgebreid en in 2012 werd een nieuwe terminal voor budget airlines in gebruik genomen. Kort daarop werd ook de internationale terminal flink uitgebreid en werd een tweede start- en landingsbaan aangelegd.

Terminal

Het complex van Naha Airport bestaat uit drie passagiersterminals en een vrachtterminal:

  • Binnenlandse terminal voor de afhandeling van alle binnenlandse vluchten.
  • Budget airline terminal is een verlenging van de binnenlandse terminal, specifiek ingericht voor de afhandeling van vluchten van budget luchtvaartmaatschappijen.
  • Internationale terminal is een apart gebouw waar vluchten worden afgehandeld van en naar Zuid Korea, Taiwan, Thailand, Singapore en China.
Naha Airport

NL ⇌ Naha Airport

Vanaf Schiphol vlieg je met minimaal twee overstappen naar Hakodate Airport. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke opties gebruik het zoekveld links bovenaan deze pagina. De meeste keuzen heb je op de route met een overstap in Tokyo. Dit is een selectie van de snelste routes:

  • Air France heeft een goede verbinding met een overstap in Parijs. Vanaf Haneda reis je met Japan Airlines verder naar Naha. Je bent zo’n 20 uur onderweg.
  • KLM vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Narita. In Tokyo reis je met de bus van Narita Airport naar Haneda Airport en vanaf Haneda vlieg je verder naar Naha met ANA of Japan Airlines. Ook op deze route ben je ongeveer 20 uur onderweg.