Iriomote Eiland

Iriomote Eiland

Iriomote Eiland is het grootste van de Yaeyama Eilanden en het op een na grootste eiland van Okinawa. Het grootste deel van het eiland wordt bedekt door de dikke jungle en mangrovebossen van het Nationaal Park Iriomote.

Het toerisme op Iriomote Eiland richt zich voornamelijk op de jungle. Hoewel er een paar prachtige stranden te vinden aan de randen van het eiland trekken veel bezoekers naar het binnenland. Met een ervaren gids kun je uitstekend kayaken op de rivieren. De grootste uitdaging is een wandelroute van zo’n 20 kilometer die alleen weggelegd is voor ervaren wandelaars.

Toch valt er in de zee rond Iriomote Eiland ook voldoende te ontdekken. In de Manta Way zeestraat gaan duikers in de lente en zomer op zoek naar de manta roggen die zich daar in die periode vestigen.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De Yaeyama Eilanden zijn alleen per vliegtuig verbonden met de rest van Japan. De luchthaven ligt op Ishigaki Eiland en vanaf daar vertrekken veerboten naar Iriomote Eiland. De veerboten komen aan in Uehara in het noorden en Ohara in het zuiden van Iriomote en varen iedere 1 a 2 uur.

Op het eiland aangekomen is er eigenlijk maar een weg, van Ohara in het zuidoosten van het eiland naar Shirahama in het westen via de noordkust. Vijf keer per dag rijdt er een bus over deze weg. Een aantal hotels en duikscholen hebben eigen shuttle bussen.