Ishigaki Eiland

Ishigaki Eiland

Ishigaki Eiland

Het hoofdeiland van de eilandengroep Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland. Het eiland dient als transporthub voor de meest zuidelijke gedeelte van Okinawa. De luchthaven van Ishigaki is na Naha de grootste van de eilanden-prefectuur. In de stadskern rond de ferry terminal vind je een levendige afwisseling van winkels, restaurantjes en leuke barretjes waar regelmatig live Okinawaanse muziek te horen is.

Net als op de andere eilanden van Okinawa zijn ook de stranden van Ishigaki Eiland een belangrijke trekpleister. Het koraal rond het eiland nodigt uit tot snorkelen en duiken. Ga je duiken, dan mag je Manta Scramble niet missen. Hier woont een grote groep mantaroggen.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De luchthaven van de Yaeyama Eilanden ligt op Ishigaki, zo’n 10 kilometer buiten het centrum van eiland rond de veerhaven. Tussen de luchthaven en het centrum rijden regelmatig bussen, maar ga je de rest van het eiland verkennen dan is een huurauto de beste manier om rond te reizen. Alle grote Japanse autoverhuurders hebben een vestiging op Ishigaki Eiland.