Ishigaki Eiland

Yaeyama Eilanden

Weer in Yaeyama

Komende dagen in Ishigaki
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Yaeyama Eilanden
Yaeyama Eilanden
Yaeyama Eilanden
30°C
29°C
28°C
30°C
30°C
29°C
matige regen
matige regen
zware regenval

De Yaeyama Eilanden zijn zowel het meest zuidelijke als het meest westelijke punt van Japan. Samen met de eilanden van Okinawa, Miyako, Kerama en Kume vormen de Yaeyama Eilanden de prefectuur Okinawa. Het leven op de eilanden verloopt in een lager tempo dan in de metropolen van Japan, dus de stedelingen komen hier graag op zoek naar ontspanning. Je kunt hier uitstekend op het strand liggen, snorkelen en duiken.

Van de 8 eilanden van de Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland wat je het hoofdeiland zou kunnen noemen. Hier vind je de luchthaven en het grootste gedeelte van de bevolking van de eilanden-groep.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit laidback tropische paradijs. Onder het kopje Zien & doen belichten we de belangrijkste bezienswaardigheden en onder het kopje Vervoer vertellen we hoe je naar en op de eilanden je weg vindt. Bij een volledige ervaring horen ook een paar nachten, dus onder het kopje Hotels helpen we je op weg naar de beste slaapplekken.

Zien & doen in Yaeyama Eilanden


 • Iriomote Eiland

  Iriomote Eiland

  Heel Iriomote Eiland is een nationaal park, en veel bezoekers komen hier heen om zich te vergapen aan de tropische jungle.

 • Ishigaki Eiland

  Ishigaki Eiland

  Ishigaki Eiland is het centrum van de Yaeyama Eilanden, in het zuidwestelijke puntje van de archipel van Okinawa.

 • Taketomi Eiland

  Taketomi Eiland

  Op Taketomi Eiland is de tijd stil blijven staan. Vrijwel alle gebouwen op het eiland zijn in traditionele Okinawa-stijl gebouwd.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen op de Yaeyama Eilanden. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties op de Yaeyama Eilanden.

Yaeyama Eilanden

Vervoer


De luchthaven van de Yaeyama Eilanden ligt op het hoofdeiland Ishigaki. Vanuit TokyoOsaka en Nagoya zijn er het hele jaar directe vluchten naar Ishigaki. De verbinding met Fukuoka is seizoensgebonden. Daarnaast zijn er een aantal vluchten per dag vanaf Naha Airport op het hoofdeiland van Okinawa en een paar internationale vluchten naar Taiwan en Hong Kong. Vlieg je vanaf een luchthaven in Japan, dan ben je vaak goedkoper uit als je een ticket via Naha boekt in plaats van direct naar Ishigaki.

Tussen de eilanden van de Yaeyama archipel varen regelmatig veerboten. Op de eilanden zelf is beperkt openbaar vervoer beschikbaar. Veel hotels en duikscholen hebben eigen shuttle bussen waarmee je wordt opgehaald bij de ferry terminal. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren.

Veerboot

De eilanden zijn onderling verbonden door snelle ferries en autoveerboten die iets langer over de reis doen. Alle veerboten richting de eilanden vertrekken vanaf de haven van Ishigaki Eiland.

 • Ishigaki – Iriomote: Van Ishigaki Eiland varen veerboten naar Uehara in het noorden van Iriomote Eiland en Ohara in het zuiden, de snelle ferries vertrekken iedere 1 a 2 uur
 • Ishigaki – Taketomi: De overtocht van Ishigaki Eiland naar Taketomi Eiland duurt ongeveer 10 minuten met de snelle ferry, ieder uur vertrekt er een boot

Huurauto

Om de eilanden op je eigen tempo te verkennen kun je het beste een auto huren. Lang niet alle uithoeken zijn met het openbaar vervoer te bereiken, en het zijn juist die uithoeken die zo prachtig zijn. De beste plaats om een auto te huren is op Ishigaki Eiland. Hier heb je de meeste keuze. Tussen de eilanden varen dagelijks autoveerboten, dus je kunt je huurauto meenemen naar de andere eilanden.

Hotels


Op alle eilanden van de Yaeyama archipel is accommodatie beschikbaar. Afhankelijk van je doel zul je kiezen voor een ander eiland. Dit zijn de leukste plekken in de archipel om te overnachten.

Taketomi Eiland

Een toffe plek om de traditionele Okinawaanse levensstijl te ervaren is op het eiland Taketomi, 10 minuten met de veerboot vanaf Ishigaki. Zorg dat je op tijd bent om de zon onder te zien gaan vanaf Nishi Pier.

Iriomote Eiland

Bezoekers komen naar Iriomote Eiland voor de dichte jungle. Voor een bijzondere, tropische ervaring zit je uitstekend op dit eiland.