Iriomote Eiland

Iriomote Eiland

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Iriomote Eiland is het grootste van de Yaeyama Eilanden en het op een na grootste eiland van Okinawa. Het grootste deel van het eiland wordt bedekt door de dikke jungle en mangrovebossen van het Nationaal Park Iriomote.

Het toerisme op het eiland richt zich voornamelijk op de jungle. Hoewel er een paar prachtige stranden te vinden aan de randen van het eiland trekken veel bezoekers naar het binnenland. Met een ervaren gids kun je uitstekend kayaken op de rivieren. De grootste uitdaging is een wandelroute van zo’n 20 kilometer die alleen weggelegd is voor ervaren wandelaars.

Toch valt er in de zee rond het eiland ook voldoende te ontdekken. In de Manta Way zeestraat gaan duikers in de lente en zomer op zoek naar de manta roggen die zich daar in die periode vestigen.

Sterren kijken op Iriomote Eiland

Omdat het eiland ontzettend afgelegen ligt en dun bevolkt is, is het er ‘s nachts echt donker. Dit maakt het een bijzondere plek om sterren te kijken. In 2018 werd Iriomote Eiland het eerste Dark Sky Park in Japan en het tweede in Azië. Dat wil zeggen dat het er ‘s nachts niet alleen donker is, maar ook dat de lokale bevolking zich heeft gecommitteerd dat zo te houden. Een prachtige plek om van de sterren te genieten is op een van de heerlijke tropische stranden van het eiland.

Iriomote Eiland

Bereikbaarheid Iriomote Eiland

De Yaeyama Eilanden zijn alleen per vliegtuig verbonden met de rest van Japan. De luchthaven ligt op Ishigaki Eiland en vanaf daar vertrekken veerboten naar Iriomote Eiland. De veerboten komen aan in Uehara in het noorden en Ohara in het zuiden van Iriomote en varen iedere 1 a 2 uur.

Op het eiland aangekomen is er eigenlijk maar een weg, van Ohara in het zuidoosten van het eiland naar Shirahama in het westen via de noordkust. Vijf keer per dag rijdt er een bus over deze weg. Een aantal hotels en duikscholen hebben eigen shuttle bussen.