Ishigaki Eiland

Ishigaki Eiland

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het hoofdeiland van de eilandengroep Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland. Het eiland dient als transporthub voor de meest zuidelijke gedeelte van Okinawa. De luchthaven is na Naha de grootste van de eilanden-prefectuur. In de stadskern rond de ferry terminal vind je een levendige afwisseling van winkels, restaurantjes en leuke barretjes waar regelmatig live Okinawaanse muziek te horen is.

Net als op de andere eilanden van Okinawa zijn ook de stranden van Ishigaki Eiland een belangrijke trekpleister. Het koraal rond het eiland nodigt uit tot snorkelen en duiken. Ga je duiken, dan mag je Manta Scramble niet missen. Hier woont een grote groep mantaroggen.

Bereikbaarheid Ishigaki Eiland

De enige luchthaven van de Yaeyama Eilanden ligt op dit eiland, zo’n 10 kilometer buiten het centrum en de veerhaven. Tussen de luchthaven en het centrum rijden regelmatig bussen, maar ga je de rest van het eiland verkennen dan is een huurauto de beste manier om rond te reizen. Alle grote Japanse autoverhuurders hebben een vestiging op het eiland.