Ishigaki Eiland

Ishigaki Eiland

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het hoofdeiland van de eilandengroep Yaeyama Eilanden is Ishigaki Eiland. Het eiland dient als transporthub voor de meest zuidelijke gedeelte van Okinawa. De luchthaven is na Naha de grootste van de eilanden-prefectuur. In de stadskern rond de ferry terminal vind je een levendige afwisseling van winkels, restaurantjes en leuke barretjes waar regelmatig live Okinawaanse muziek te horen is.

Net als op de andere eilanden van Okinawa zijn ook de stranden van Ishigaki Eiland een belangrijke trekpleister. Het koraal rond het eiland nodigt uit tot snorkelen en duiken. Ga je duiken, dan mag je Manta Scramble niet missen. Hier woont een grote groep mantaroggen.

Ook een populaire activiteit is een kayak tocht door de mangrovebossen van de Miyara Rivier en de Fukido Rivier. Deze tochten zijn alleen met gids te boeken en op eigen gelegenheid het water op is hier helaas niet mogelijk.

Volgens velen is Kabira Baai het mooiste stukje van het eiland. Het emerald blauwe water, hagelwitte stranden en donkergroene bossen maken het inderdaad een idyllisch plekje. Zwemmen mag hier niet, maar met een bootje met glazen bodem kun je tours maken door de baai om de onderwaterwereld te bewonderen.

Ishigaki Eiland
De Kabira Baai ligt tussen de stranden van Sukiji en Yonehara.

Stranden

Een van de belangrijkste redenen om naar Ishigaki te reizen zijn de stranden. De kustlijn is rotsachtig afgewisseld door prachtige stranden. Een aantal hiervan zijn zandstranden en een aantal ligt bezaaid met kleine stukjes koraal. Je kunt op alle stranden van het eiland prima zwemmen, snorkelen en duiken. Het water is het meest geschikt om te zwemmen in de periode van begin april tot eind november.

In de periode van juni tot oktober komt en bepaald type kwal veelvuldig voor in de tropische wateren rond Okinawa. Beten van deze zijn zeldzaam maar doen wel pijn. Om zwemmers te beschermen zijn bij een aantal stranden netten opgehangen in het water en staan waarschuwingsborden in meerdere talen. Mocht je onverhoopt door een kwal gebeten worden, verwijder dan de tentakels en giet azijn over de beet. Het is verstandig om direct een dokter op te zoeken.

Ishigaki Eiland

Sukiji Strand

Sukiji Strand is een prachtig zandstrand met redelijk ondiep water. Een gedeelte is afgebakend met netten om zwemmers te beschermen tegen kwallen.

Ishigaki Eiland

Yonehara Strand

Dit is een van de beste stranden van Ishigaki om te snorkelen. Langs het strand zijn wat basisfaciliteiten zoals douches en toiletten. Bij de camping vlakbij is snorkel gear te huur.

Ishigaki Eiland

Sunset Strand

Aan de noordzijde van Ishigaki op het schiereiland ligt Sunset Strand. Ook dit strand is afgezet met netten tegen kwallen. Zoals de naam al doet vermoeden is de zonsondergang hier prachtig.

Bereikbaarheid Ishigaki Eiland

De enige luchthaven van de Yaeyama Eilanden ligt op Ishigaki, zo’n 10 kilometer buiten het centrum en de veerhaven. Hier arriveren vluchten vanuit een aantal steden elders in Japan en vanuit Hongkong en Taipei. De belangrijkste routes naar het eiland zijn:

Tussen de luchthaven en het centrum rijden regelmatig bussen, maar ga je de rest van het eiland verkennen dan is een huurauto de beste manier om rond te reizen. Alle grote Japanse autoverhuurders hebben een vestiging op het eiland.