Taketomi Eiland

Taketomi Eiland

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het kleine Taketomi Eiland ligt voor de kust van Ishigaki Eiland, het hoofdeiland van de Yaeyama Eilanden. De archipel van Okinawa was ooit een onafhankelijk koninkrijk tot het in 1879 door Japan geannexeerd werd. Qua landoppervlak was het koninkrijk piepklein, maar omdat de zeeën tussen de eilanden ook onder de koningen vielen werd veel verdiend aan de zeevaart tussen Japan en China die door het gebied heen moest. Dit zorgde voor veel welvaart en een diepgewortelde cultuur.

Op Taketomi Eiland is een heel dorp uit de tijd van het koninkrijk bewaard gebleven. Dit is dan ook bij uitstek de plek om de oorspronkelijke cultuur van Okinawa te ervaren. Er is hard gewerkt om het dorp in oorspronkelijke staat te behouden. Vrijwel alle huizen in het dorp zijn dan ook traditionele bungalows met rode daken en ommuurd door stenen muurtjes. Leeuwachtige standbeelden, typisch voor Okinawa, houden slechte geesten op afstand.

Taketomi Eiland
De traditionele ‘skyline’ van Taketomi Eiland.

Een aantal van de traditionele huizen doen tegenwoordig dienst als winkeltjes, restaurantjes en minshuku accommodatie. Huurauto’s zijn niet beschikbaar op het eiland, dus de meeste bezoekers kiezen voor de fiets. Het eiland is echter zo klein dat je ook overal heen kunt lopen.

Een populaire attractie op Taketomi Eiland is een tour met een waterbuffel wagen. In een half uur trekt een waterbuffel een traditionele houten wagen door de oude dorpskern terwijl de gids over de geschiedenis vertelt en traditionele Okinawaanse muziek speelt op een gitaar met drie snaren.

Ook zijn er een aantal prachtige stranden te vinden langs de kustlijn van het eiland. Sommige daarvan zijn zandstranden terwijl anderen bedekt zijn met kiezels. Bij Kondai Strand zijn openbare toiletten maar de overige stranden hebben geen faciliteiten.

Bereikbaarheid Taketomi Eiland

Vanaf de haven van Ishigaki Eiland vertrekt ieder uur een snelle veerboot, die 10 minuten doet over de overtocht. Boten varen van 7:30 tot 17:30 met een korte pauze rond lunchtijd. Bij de veerhaven op het eiland zijn fietsen te huur.