Hankyu Tourist Pass

Hankyu Tourist Pass

Hankyu Tourist Pass

Bestel de Hankyu Tourist Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op Osaka-Umeda Station of in de aankomsthal op Kansai International Airport.

Klook

In de stedelijke regio rond Osaka, Kyoto en Kobe rijden behalve treinen van JR ook treinen van een aantal private spoorwegmaatschappijen. Het spoorwegennet van Hankyu Railway verbindt de stadscentra van deze drie grote steden met de buitenwijk ten noorden van Osaka.

Als je gebruik maakt van de Japan Rail Pass dan is JR de logische keuze, maar koop je losse kaartjes dan is Hankyu een prima alternatief om tussen Osaka, Kyoto en Kobe te reizen. Met de Hankyu Tourist Pass reis je zelfs 1 of 2 dagen onbeperkt met alle treinen van Hankyu Railway. De 1-daagse pas kost ongeveer € 6 en de 2-daagse versie ongeveer € 10.

Reizen naar Kyoto
Een Hankyu trein onderweg van Osaka naar Kyoto.

Waar kan ik de Hankyu Tourist Pass gebruiken?

De Hankyu Tourist Pass is te gebruiken op alle lijnen van Hankyu Railway. Op de kaart hieronder staan alle lijnen en stations op het spoorwegennet van Hankyu. De belangrijkste stations zijn:

  • Osaka-Umeda: Dit is het grootste station van Osaka. Hier komen de JR vanuit de richtingen Kyoto, Kobe en Kansai International Airport samen met lijnen de private spoorwegmaatschappijen Hankyu Railway en Hanshin Densha. Bovendien stoppen 3 metro-lijnen op dit station. Daarmee is het een van de drukste stations van Japan.
  • Kyoto-Kawaramachi: Dit station ligt onder een van de drukste kruispunten in het centrum van Kyoto. Vanaf hier loop je in minder dan 10 minuten naar de geisha wijk Gion, het uitgaansgebied van Sanjo en Shijo en het tempel-district in Higashiyama. Kyoto-Kawaramachi Station ligt veel centraler dan Kyoto Station, het grootste JR station in de stad. Dit maakt Hankyu een bijzonder geschikte optie voor een dagtrip naar Kyoto vanuit Osaka of vice versa.
  • Kobe-Sannomiya: Op het stationscomplex van Sannomiya in Kobe komen de lijnen van JR, Hanshin Densha en Hankyu Railway samen. De wijk Sannomiya vormt het centrum van Kobe.
  • Jūsō: Hier komen de 3 hoofdlijnen van het Hankyu spoorwegennet samen. De Kyoto Lijn, de Kobe Lijn en de Takarazuka Lijn stoppen hier. Het is dan ook geen wonder dat dit het drukste overstapstation van het hele Hankyu netwerk is. Gebruik je Hankyu voor een reis tussen Kobe en Kyoto dan stap je in Jūsō over.
Hankyu Tourist Pass