Hokkaido Rail Pass

Hokkaido Rail Pass

Hokkaido Rail Pass

Bestel de Hokkaido Rail Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op een van de inwisselpunten die ook gelden voor de Japan Rail Pass.

Klook

Tijdens het plannen van je Japan reis ben je de Japan Rail Pass vast al tegengekomen. Met die pas reis je onbeperkt 7, 14 of 21 dagen door heel Japan. Een no-brainer als je “heel Japan” wilt ontdekken en voor de meeste reizen langs verschillende steden ook vaak de beste keuze. Maar wat als jouw reisschema niet “heel Japan” beslaat maar je een specifieker doel hebt? In dat geval zijn regionale treinpassen een stuk goedkoper.

Ben je van plan het noordelijke eiland Hokkaido te gaan verkennen? Dan is waarschijnlijk de Hokkaido Rail Pass een goede keuze voor je. Het eiland voelt anders dan de rest van Japan. Een gedeelte van het gebied bestaat uit glooiende heuvels met uitgestrekte weilanden, iets wat je elders in Japan niet tegenkomt. Met de deze pas heb je 5, 7 of 10 dagen de tijd om op je gemak het eiland te verkennen met alle JR treinen in de regio.

Biei
De lappendeken van de bloemenvelden buiten Furano.

Waar kan ik de Hokkaido Rail Pass gebruiken?

De pas is geldig op alle JR lijnen op het eiland, met uitzondering van de Hokkaido Shinkansen. Ook vrijwel alle bussen die JR in deze regio verzorgt vallen onder de dekking van de pas. Zo reis je 5, 7 of 10 dagen onbeperkt met:

  • Alle treinen van JR op het eiland, met uitzondering van de Shinkansen
  • Alle JR bussen, met uitzondering van de lijn van Sapporo naar Asahikawa, Monbetsu, Obihiro, Hiroo en Erimo en de lijn van Tomakomai naar Erimo