Kansai Rail Pass

Kansai Rail Pass

Kansai Rail Pass

Bestel de Kansai Rail Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op een van de inwisselpunten die ook gelden voor de Japan Rail Pass.

Klook

De Japan Rail Pass is zonder twijfel de beste keuze als je over lange afstanden met de trein reist. Is je reisschema beperkt tot alleen dan Kansai regio, dan voelt een landelijk dekkende treinpas als iets te veel. Gelukkig heeft Japan Railways naast de landelijk dekkende Japan Rail Pass ook regionale treinpassen beschikbaar.

Met de Kansai Rail Pass reist je 1, 2, 3 of 4 dagen onbeperkt met de reguliere treinen van JR binnen de Kansai regio. De pas dekt geen reizen met Limited Express of Shinkansen langeafstandstreinen. Deze pas is uitermate geschikt als je steden zoals Himeji, Kobe, Osaka, Kyoto en Nara op je reisschema hebt staan.

TIP: Blijf je in de Kansai regio maar wil je liever iets verder dan alleen de grote steden, dan is de Kansai Wide Area Pass een beter keuze.

Kasteel Himeji
Het witte kasteel van Himeji.

Waar kan ik de Kansai Rail Pass gebruiken?

De Kansai Rail Pass is te gebruiken op alle lijnen van JR in reguliere treinen (dus geen Limited Express en Shinkansen treinen). Een aantal noemenswaardige bestemmingen zijn:

  • Osaka: De grootste stad van de Kansai regio. In het noorden, in de wijk Umeda ligt Osaka Station. Hier komen JR-lijnen vanuit Kyoto, Kobe en de noordelijke buitenwijken samen met het metronetwerk en private spoorlijnen Hankyu en Hanshin. Op Tennoji Station in het zuiden van de stad komen lijnen vanaf Wakayama, Kansai Airport en Nara samen. Beide stations zijn met elkaar verbonden via de JR Osaka Loop Line.
  • Kyoto: Het grootste station van de stad is Kyoto Station. Hier komen de JR-lijnen uit Osaka, Nara en het achterland in de prefectuur Shiga bij elkaar. Ook kun je vanaf hier een JR trein nemen naar Arashiyama.
  • Kobe: Op het stationscomplex van Sannomiya in Kobe komen de lijnen van JR, Hanshin Densha en Hankyu Railway samen. De wijk Sannomiya vormt het centrum van Kobe.
  • Himeji: Het prachtig witte Kasteel Himeji ligt iets ten noorden van het JR station van de stad.
Kansai Rail Pass