Amanohashidate

Kansai Wide Area Pass

Kansai Wide Area Pass

Bestel de Kansai Wide Area Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op een van de inwisselpunten die ook gelden voor de Japan Rail Pass.

Bestel de Kansai Hiroshima Area Pass bij Klook

De beste manier om comfortabel door Japan te reizen is per trein. Met de Japan Rail Pass reis je onbeperkt met vrijwel alle treinen van Japan Railways door het hele land. Maar wat als je niet het hele land op je reisschema hebt staan? In dat geval is een regionale treinpas vaak goedkoper.

Met de Kansai Wide Area Pass reis je 5 dagen lang onbeperkt met de meeste JR treinen in de Kansai regio, het gebied rond Osaka, Kyoto en Kobe. Het servicegebied is groter dan dat van de Kansai Rail Pass. Deze pas is dan ook vooral geschikt als je verder wilt kijken dan de grote steden in de regio.

Amanohashidate
De zandbank van Amanohashidate.

Waar kan ik de Kansai Wide Area Pass gebruiken?

De pass is te gebruiken op alle lijnen van JR in reguliere treinen in de Kansai regio. Ook kun je gebruik maken van de Sanyo Shinkansen hogesnelheidslijn tussen Osaka en Okayama. Deze pas is vooral geschikt als je verder wilt kijken dan de grote steden in de regio. Een aantal noemenswaardige bestemmingen zijn:

  • Amanohashidate: Een 3,3 kilometer lange zandbank begroeid met duizenden naaldbomen. Dit wordt gezien als een van de 3 mooiste plekken van Japan.
  • Kurashiki: Een oude handelsstad ten westen van Okayama met een bijzonder goed bewaard gebleven historisch centrum.
  • Kumano: Deze regio heeft volgens de Japanse mythologie een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van het land.
Kansai Wide Area Pass