Kintetsu Rail Pass

Kintetsu Rail Pass

Kintetsu Rail Pass

Bestel de Kintetsu Rail Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op de grotere Kintetsu Railway stations.

Klook

De grootste private spoorwegmaatschappij in Japan is Kintetsu Railway. De sporen van dit bedrijf verbinden twee belangrijke stations in Osaka met Nara, Nagoya, Kyoto en Yoshino. Via een samenwerking met de maatschappij Hanshin Densha rijden Kintetsu treinen tussen Nara en Osaka door naar Kobe. In Nara ligt het Kintetsu station veel centraler dan het JR station en voor Yoshino in Kintetsu zelfs de enige optie.

Gebruik je de Japan Rail Pass voor je reis dan ligt het voor de hand om zoveel mogelijk treinen van JR te gebruiken. Is je reis echter voornamelijk op de Kansai regio gericht dan is de Kintetsu Rail Pass een prima alternatief. Kies voor een treinpas met een geldigheid van 1, 2 of 5 dagen.

Tsutenkaku
De beroemde Tsutenkaku toren in Osaka.

Waar kan ik de Kintetsu Rail Pass gebruiken?

De Kintetsu Rail Pass is te gebruiken op alle lijnen van Kintetsu Railway. Op de kaart hieronder staan de belangrijkste lijnen van het netwerk. De meeste interessante stations voor reizigers zijn:

  • Osaka-Namba: Dit is een van de twee grote Kintetsu stations in Osaka. Hier vertrekken treinen in de richting van Nara, Nagoya en Ise-Shima. Op Osaka-Namba stoppen ook een paar metrolijnen en de treinen van de spoorwegmaatschappij Nankai vanuit Koyasan en Wakayama.
  • Tsuruhashi: Alle Kintetsu treinen die vanuit Osaka-Namba vertrekken stoppen ook in Tsuruhashi. Hier sluit het Kintetsu netwerk aan op JR met speciale overstap poortjes die de perrons van beide spoorwegmaatschappijen verbinden.
  • Kyoto: In Kyoto zit het Kintetsu station in hetzelfde gebouw als het reguliere JR station en het Shinkansen station. Vanaf hier vertrekken treinen naar Kashiharajingu-mae waar je kunt overstappen op treinen naar Yoshino. Vooral populair onder reizigers zijn de treinen van Kyoto naar Nara.
  • Kintetsu-Nara: Het meest centraal gelegen treinstation in Nara is Kintetsu-Nara Station. Vanuit Osaka en Kyoto duurt de treinreis naar Nara ongeveer een uur. Veel reizigers kiezen Kintetsu voor een dagtrip naar Nara.
  • Osaka-Abenobashi: Dit is het andere grote Kintetsu station in Osaka. Voor reizigers zijn vooral de treinen naar het kersenbloesem paradijs Yoshino interessant.
  • Ise-Nakagawa: Kintetsu heeft de snelste verbinding met Ise-Shima, waar het belangrijke Ise Jingu heiligdom staat, vanaf Osaka en Nagoya.
  • Kintetsu-Nagoya: Net als in Kyoto is het Kintetsu station in Nagoya onderdeel van hetzelfde stationscomplex als het JR station waar ook de Tokaido Shinkansen stopt.
Kintetsu Railpass