Towada

South Hokkaido Rail Pass

South Hokkaido Rail Pass

Bestel de South Hokkaido Rail Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op een van de inwisselpunten die ook gelden voor de Japan Rail Pass.

Klook

Als je begint met het plannen van een reis door Japan dan kom je al snel de Japan Rail Pass tegen. Met dit speciale treinkaartje reis je 7, 14 of 21 dagen onbeperkt met de trein door heel Japan. Als je lange afstanden aflegt ben je vaak veel voordeliger uit met deze pas dan wanneer je losse treinkaartjes koopt. Maar wat nou als je tijdens je reis vooral de focus wilt leggen op één regio van Japan? Goede kans dat er een regionale treinpas beschikbaar is die goed aansluit bij jouw plannen.

Als de focus van jouw reis op de Tohoku regio ligt, het gebied ten noorden van Tokyo, dan is de kans groot dat de South Hokkaido Rail Pass alles is wat je nodig hebt. De naam is wellicht een beetje verwarrend, want het servicegebied van deze pas is veel groter dan alleen het zuiden van Hokkaido. De pas dekt een groot gedeelte van het gebied tussen Tokyo en Sapporo en biedt de 6 dagen onbeperkt reizen met vrijwel alle JR treinen.

South Hokkaido Rail Pass
De Oirase Stroom bij Towada, in het noorden van Tohoku.

Waar kan ik de South Hokkaido Rail Pass gebruiken?

De South Hokkaido Rail Pass is te gebruiken op alle JR lijnen in het gebied tussen Tokyo en Sapporo, inclusief de Shinkansen. Zo reis je 6 dagen onbeperkt met:

  • Alle treinen van JR East en JR Hokkaido in het gebied tussen Tokyo en Sapporo
  • Alle Shinkansen lijnen die vanaf Tokyo Station in noordelijke richting vertrekken