Tohoku Area Pass

Tohoku Area Pass

Tohoku Area Pass

Bestel de Tohoku Area Pass via Klook en ontvang direct een voucher waarmee je de pas af kunt halen op een van de inwisselpunten die ook gelden voor de Japan Rail Pass.

Klook

Ben je een reis naar Japan aan het plannen? Dan ben je de Japan Rail Pass vast al tegengekomen. Met die pas reis je onbeperkt 7, 14 of 21 dagen door heel Japan. Maar wat als jouw reisschema niet “heel Japan” beslaat? Het is natuurlijk zonde om te betalen voor iets wat je eigenlijk niet nodig hebt. Gelukkig zijn er behalve de nationaal dekkende treinpas ook regionale treinpassen die een stuk goedkoper zijn.

Als jouw reis zich focust op de Tohoku regio, ten noorden van Tokyo, dan is de Tohoku Area Pass waarschijnlijk de beste optie voor je. Tohoku is relatief dun bevolkt en heeft veel ongerepte natuur. Dat zie je bijvoorbeeld in de buurt van het Towadako Meer, in de bergen van Yamagata of in het UNESCO Werelderfgoed Shirakami-Sanchi. Met de Tohoku Area Pass reis je 5 dagen lang onbeperkt met alle JR treinen in de regio.

Oirase Stroom
De Oirase Stroom die water afvoert vanaf het Towadako Meer.

Waar kan ik de Tohoku Area Pass gebruiken?

De pas is te gebruiken op alle JR spoorlijnen in de Tohoku regio en alle spoorlijnen die de regio verbinden met Tokyo. Naast JR treinen zijn er ook een aantal private spoorwegmaatschappijen die deelnemen aan de pas. Je reist 5 dagen onbeperkt met:

  • Alle treinen van JR East inclusief de Tohoku Shinkansen, de Hokuriku Shinkansen, de Joetsu Shinkansen, de Yamagata Shinkansen en de Akita Shinkansen
  • Tokyo Monorail
  • Izu Kyuko Railway naar het Izu Schiereiland
  • Aoimori Railway
  • Iwate Galaxy Railway
  • Sendai Airport Transit Railway
  • Limited Express treinen die uitgevoerd worden door JR East in samenwerking met Tobu Railway: Limited Express Nikko, Limited Express Kinugawa en SPACIA Kinugawa
Tohoku Area Pass