Hoogtepunten van Japan

Hoogtepunten van Japan

Je hebt nodig

Vliegticket

Een vliegticket van Amsterdam naar Tokyo, retour vanaf Nagasaki of Fukuoka

Japan Rail Pass

Een 14-daagse Japan Rail Pass

Accommodatie

17 hotelovernachtingen

Schatting kosten voor 2 personen: € 3.500 – € 4.500

De Japanse samenleving is vol contrast. Moderne wolkenkrabbers staan naast eeuwen ouden tempels. Ervaar dit fascinerende land zelf met dit voorbeeld reisschema Hoogtepunten van Japan.

Begin je reis in Tokyo, een van de grootste steden ter wereld. Verken het hoofdeiland Honshu per Shinkansen, de supersnelle trein die alle grote steden van Japan verbindt. Je eindigt je reis in Nagasaki op het zuidelijke eiland Kyushu.

LET OP: Gebruik dit voorbeeld reisschema om zelf je eigen reis te plannen. Ervaar Japan is geen reisbureau en we bieden deze reis niet aan als pakket. Dit voorbeeld is puur bedoeld als inspiratiebron om je te helpen zelf je eigen fantastische reis door Japan te plannen.

Reisschema: Hoogtepunten van Japan

Vanuit Nederland vlieg je direct of met 1 overstap in 12 – 16 uur naar Tokyo, een goede plek om je reis te beginnen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit reisschema in omgekeerde volgorde te volgen.

Dag 1 t/m 3

Bestemming

Tokyo

Tokyo skyline

Tokyo is een enorme stad. Je hebt minimaal drie dagen nodig om een paar van de hoogtepunten te zien. Veel reizigers beginnen hun Japan avontuur hier. De hoofdstad heeft een verscheidenheid aan verschillende gezichten. De Yamanote-lijn, de drukste spoorlijn ter wereld, verbindt de belangrijke wijken zoals Shibuya, Harajuku, Shinjuku, Ueno en Shinagawa met elkaar.

Dag 4 & 5

Bestemming

Hakone

Hakone

Neem de trein richting Hakone. Je bent ongeveer een uur onderweg. Na aankomst in Hakone kun je de middag gebruiken om rond te kijken in dit pittoreske bergstadje. Gebruik de dag erop om Hakone en het Fuji-Hakone-Izu Nationaal Park te ontdekken. Er is zoveel te zien!

Dag 6 & 7

Bestemming

Takayama

Takayama

Reis verder naar Takayama. Neem de Shinkansen naar Nagoya en stap over op een Limited Express trein richting Takayama. De laatste anderhalf uur rijdt de trein door een prachtig ravijn, dus het is zeker geen saaie rit. Ontdek de hoogtepunten van het historische centrum of boek een excursie naar Shirakawa-go.

Dag 8 t/m 10

Bestemming

Kyoto

Kinkaku-ji

Limited Express Hida brengt je in ongeveer vier uur en zonder overstap naar Kyoto, voor veel reizigers een van de belangrijkste hoogtepunten van Japan. Kijk uit over de stad vanaf Kyoto Tower en slenter door de tempel-wijk Higashiyama. Sla ook de Gouden Tempel en de wijk Arashiyama niet over!

Dag 11

Bestemming

Nara

Nara Park

Vanaf Kyoto reis door naar Nara. Je kunt de Japan Rail Pass gebruiken om er te komen, maar het JR station ligt vrij ver buiten het centrum. Je kunt beter een Kintetsu trein nemen vanaf Kyoto station. Het Kintetsu station in Nara ligt heel centraal. Vanaf hier ben je zo in Nara Park waar de meeste historische hoogtepunten te vinden zijn.

Dag 12 & 13

Bestemming

Himeji

Kasteel Himeji

Neem een Kintetsu trein richting Kobe-Sannomiya, het hoofdstation van Kobe. Neem een paar uur om Kobe te verkennen. De wijk Kitano en de wandeling ernaartoe geven een goede indruk van de stad. Neem daarna een trein naar Himeji om te overnachten. Daar kun je de volgende dag nog om Kasteel Himeji heen.

Dag 14 & 15

Bestemming

Hiroshima

Hiroshima tram

Hiroshima heeft een beladen geschiedenis en een bezoek aan de stad betekend dat je daar bij stil staat. Dat doe je bij het Atomic Bomb Dome en het even verderop gelegen Vredespark. Neem echter ook wat tijd om van de rest van de stad te genieten. Vergeet ook niet het nabijgelegen Miyajima te bezoeken.

Dag 16 & 17

Bestemming

Nagasaki

Nagasaki

De laatste stop is Nagasaki. Hoewel Nagasaki net als Hiroshima een verschrikkelijke tijd heeft doorgemaakt is dat hier niet zo nadrukkelijk aanwezig. De stad is vooral een oud handelscentrum met Nederlandse invloeden. Bezoek als afsluiter van je reis het spookeiland Gunkanjima.

Einde reis

Op dag 18 is er een einde gekomen aan deze reis langs de hoogtepunten van Japan en is het tijd om je weg te vinden naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Nederland. Nagasaki ligt op ruim 2 uur met de trein vanaf Fukuoka Airport, maar heeft ook een eigen luchthaven.