Shikoku

Shikoku

Op deze pagina

Shikoku

Het eiland Shikoku, letterlijk “Vier Landen”, bestaat uit vier prefecturen. Het eiland ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren hier vakantie. Ze komen hier om te genieten van de natuur of spiritualiteit die het eiland rijk is.

De ruige natuur en relatief lage bevolkingsdichtheid geven het eiland een uniek eigen karakter. Voor veel reizigers past de oversteek over een van de 3 bruggen die het eiland met de rest van Japan verbinden niet in het vrij krappe reisschema. Als je voor de eerste keer naar Japan reist kun je Shikoku ook prima overslaan. Ben je echter al voor de tweede of derde keer op reis en wil een andere kant van het land leren kennen, dan zit je hier perfect.

Er is relatief weinig openbaar vervoer op het eiland. De beste manier om de natuur te verkennen is door een roadtrip te maken. Neem daarbij ook de spectaculaire oversteek over een van de 3 bruggen mee in je route.

Shikoku reisgidsen


 • Kochi

  Kochi

  De stad Kochi op het eiland Shikoku heeft een gastvrije charme en flair die je vaak associeert met zuidelijke gebieden.

 • Marugame

  Marugame

  Marugame is een kleine stad aan de Japanse Binnenzee. De belangrijkste handelsroute tussen Honshu en Shikoku liep vroeger via deze stad.

 • Matsuyama

  Matsuyama

  De hoofdstad van de prefectuur Ehime is Matsuyama. De stad is vooral bekend vanwege Dogo Onsen en het boek Botchan dat ervoor geschreven is.

 • Naoshima

  Naoshima

  Het eiland Naoshima, in de Japanse Binnenzee, is vooral bekend vanwege de vele kunstobjecten en musea. Niet voor niets wordt het eiland “kunsteiland” genoemd.

 • Shodoshima

  Shodoshima

  Het grootste eiland in de Japanse Binnenzee is Shodoshima. Het gematigde klimaat hier is uitermate geschikt voor de teelt van olijven.

 • Uwajima

  Uwajima

  De kuststad Uwajima in het zuidwesten van Shikoku heeft een unieke traditie: stierenvechten. Ook staat hier een van de oudste kastelen van Japan.