Shikoku

Shikoku

Het eiland Shikoku, letterlijk “Vier Landen”, bestaat uit vier prefecturen. Het eiland ligt ten zuiden van de westelijke regio Chugoku op het hoofdeiland Honshu. Veel inwoners van het drukke vasteland vieren hier vakantie. Ze komen hier om te genieten van de natuur of de spiritualiteit die het eiland rijk is.

Het eiland is met 3 bruggen verbonden met de rest van Japan. Iedere brug is een spectaculaire oversteek.

Shikoku reisgidsen


Kochi

De stad Kochi heeft een gastvrije charme en flair die je vaak associeert met zuidelijke gebieden.

Marugame

Marugame is een kleine stad aan de Japanse Binnenzee. De belangrijkste handelsroute tussen Honshu en Shikoku liep vroeger via deze stad.

Matsuyama

De hoofdstad van de prefectuur Ehime is Matsuyama. De stad is vooral bekend vanwege Dogo Onsen en het boek Botchan dat ervoor geschreven is.

Naoshima

Het eiland Naoshima, in de Japanse Binnenzee, is vooral bekend vanwege de vele kunstobjecten en musea. Niet voor niets wordt het eiland “kunsteiland” genoemd.

Shodoshima

Het grootste eiland in de Japanse Binnenzee is Shodoshima. Het gematigde klimaat hier is uitermate geschikt voor de teelt van olijven.

Uwajima

De kuststad Uwajima in het zuidwesten heeft een unieke traditie: stierenvechten. Ook staat hier een van de oudste kastelen van Japan.