Weer in Kochi

Komende dagen in Kochi
maandag
dinsdag
woensdag
22 jul
23 jul
24 jul
Kochi
Kochi
Kochi
25°C
25°C
26°C
29°C
29°C
29°C
zeer zware regenval
lichte regen
lichte regen

Kochi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur is het zuid-westen van Shikoku. De stad heeft een gastvrije charme en flair die je vaak associeert met zuidelijke gebieden. In de stad vind je onder andere het oude kasteel en de tempel Chikuren-ji. Deze tempel is onderdeel van een pelgrimsroute van 88 tempels verspreid over heel Shikoku. Verder is de stad de thuishaven van Sakamoto Ryoma, een samoerai en zakenman die een belangrijke rol speelde in het bewerkstelligen van de Meiji-restauratie. Er staat een gedenkteken voor Sakamoto Ryoma aan het Katsurahama-strand, niet ten zuiden van het centrum.

De stad vormt een goede uitvalsbasis om het natuurschoon van de prefectuur Kochi te verkennen. Want als je hierheen komt, dan kun je niet om de natuur heen. De ruige kapen van Muroto en Ashizuri omsluiten de Baai van Tosa, waar misschien wel de lekkerste vis van Japan wordt geserveerd.

In het hele gebied is de zee een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. De vissers verdienen er hun geld mee en de lokale bevolking eet ervan. Maar de zee is hier niet altijd vriendelijk. Tijdens het tyfoon seizoen komen de stormen hier als eerste aan land. Langs de kust kom je op diverse locaties tsunami waarschuwingen tegen en torens waar je heen kunt vluchten als het tsunami alarm af gaat.

Zien & doen in Kochi


 • Kaap Ashizuri

  Kaap Ashizuri

  De spectaculaire kustlijn van Kaap Ashizuri vormt het meest zuidelijke puntje van Shikoku. Je kunt hier prachtig wandelen.

 • Kaap Muroto

  Kaap Muroto

  Aan de ruige kust van Kaap Muroto ervaar je Japan op een andere manier. Het is hier rustig maar prachtig.

 • Kasteel Kochi

  Kasteel Kochi

  Van de ruim 100 samoerai kastelen die vroeger in Japan stonden zijn er nog maar 12 in originele staat. Kasteel Kochi is er daar één van.

 • Katsurahama Strand

  Katsurahama Strand

  Het Katsurahama Strand in Kochi is een prachtig strand, maar je kunt er niet zwemmen. Het is wel een mooie omgeving om rond te lopen.

 • Mount Godai

  Mount Godai

  De berg Mount Godaisan is een heuvel in de stad Kochi. Aan de top liggen de boeddhistische tempel Chikurin-ji en de Makino Botanische Tuin.

 • Noradokei

  Noradokei

  Een gepassioneerde lokale klokkenmaker wilde de boeren in de buurt helpen en bouwde Noradokei voor ze, een grote klok bovenop zijn huis.

 • Ryugado

  Ryugado

  Het grottencomplex van Ryugado bestaat uit kilometers ondergrondse tunnels uitgesleten door een ondergronds riviertje.

 • Sugi no Osugi

  Sugi no Osugi

  De ceder boom van Sugi no Osugi, ten noorden van de stad Kochi, is de hoogste van zijn soort in Japan en naar schatting ongeveer 3.000 jaar oud.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Kochi. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Kochi.

Kochi

Vervoer


Binnen de stad Kochi is de makkelijkste manier om van A naar B te komen met de tram. Buiten de stad heb je de keuze uit een paar spoorlijnen en de bus.

Tram

Twee tramlijnen doorkruisen de stad. De Sanbashi-lijn verbindt Kochi Station in het noorden met zuiden en de Ino-lijn loopt tussen het westen en het oosten. Beide lijnen kruisen elkaar bij Harimayabashi, waar je kunt overstappen.

Net als bij bussen stap je bij de tram achteraan in. Neem een ticket uit de ticketmachine naast de deur. Op het ticket staat een nummer dat overeen komt met een bord aan de voorzijde van de tram. Op dat bord staat naast het nummer het bedrag dat je moet betalen. Je betaalt bij het uitstappen bij de chauffeur. Deponeer je ticket en het juiste bedrag in de betaalautomaat. Stap je over, vraag dan de chauffeur om een norikae-ken, een overstapticket.

Bus

Voor bezienswaardigheden buiten het centrum ben je veelal aangewezen op de bus. Neem de bus naar attracties als Mount Godaisan en Katsurahama Strand.

Trein

De JR Donsan-lijn verbindt Kochi met de rest van Shikoku en Okayama op het hoofdeiland Honshu. De private spoorwegmaatschappij Tosa Kuroshio Railway verbindt de stad met de buitengebieden in de regio.

Hotels


In de stad Kochi en de omgeving heb je een aardige keuze uit overnachtingsmogelijkheden. Er is een ruime keuze aan betaalbaar budget hotels. De beste ervaring heb je echter in een onsen resort hotel of ryokan. Hier proef je behalve de Japanse gastvrijheid ook de overheerlijke lokale keuken. De lokale specialiteit in Kochi is de bonito.

Centrum

Ten zuiden van het centraal station van Kochi, in het centrum van de stad, liggen de meeste hotels. De keuze hier is voornamelijk uit budget hotels, waar je een kamer en een bed krijgt voor een goede prijs. De meeste hotels in het centrum hebben weinig extra faciliteiten.

Oostkust

Langs de kust ten oosten van de stad liggen een aantal fantastische hotels met uitzicht over de Grote Oceaan. Je betaalt hier wel iets meer voor een nacht, maar je krijgt er ook meer voor terug. Afhankelijk van het tarief is een heerlijke Japanse maaltijd inclusief en je kunt gebruik maken van de onsen baden in de hotels.

Van ons blog