Kochi reisgids

Kochi is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur is het zuid-westen van Shikoku. De stad heeft een gastvrije charme en flair die je vaak associeert met zuidelijke gebieden.

In Kochi vindt je onder andere het oude Kasteel Kochi en de tempel Chikuren-ji. Deze tempel is onderdeel van een pelgrimsroute van 88 tempels verspreid over heel Shikoku. Verder is Kochi de thuishaven van Sakamoto Ryoma, een samoerai en zakenman die een belangrijke rol speelde in het bewerkstelligen van de Meiji-restauratie. Er staat een gedenkteken voor Sakamoto Ryoma aan het Katsurahama-strand, niet ten zuiden van het centrum.

Te zien in Kochi

Kasteel Kochi

Kasteel Kochi is een van slechts 12 kastelen die de verwoestingen overleefden aan het einde van Japan’s feodale tijdperk. Het kasteel werd oorspronkelijke gebouwd tussen 1601 en 1611, maar de meeste van de huidige gebouwen stammen uit 1748.

Het kasteel van Kochi is door de Japanse overheid aangewezen als Nationaal Erfgoed en beheert een aardige collectie historische objecten uit de lokale omgeving.