Kaap Ashizuri

Kaap Ashizuri

Kaap Ashizuri

Kaap Ashizuri

Zowel aan de oost- en de westkant van de stad Kochi op het eiland Shikoku liggen spectaculaire kapen die de Tosa Baai omlijnen. De ruige Kaap Muroto aan de oostzijde en de iets meer tropisch aandoende Kaap Ashizuri in het westen. De beste manier om de westelijke kaap te ontdekken is te voet. Een 2 kilometer lange wandelroute loopt over een van de meest spectaculaire stukken van de kaap. Terwijl je over de rotsen klimt zie en hoor je diep onder je hoe de zee met geweld tegen de kaap aan beukt.

Op het meest zuidelijke puntje van Kaap Ashizuri staat de tempel Kongofuku-ji. De tempel is naar verluid gesticht in 822 door Kobo Daishi, de grondlegger van de Shingon-school binnen het Japanse Boeddhisme met Koyasan als hoofdkwartier. Een pelgrimsroute langs 88 belangrijke tempels op Shikoku doet ook deze tempel aan.

Na de wandeling is het heerlijk om je schoenen uit te trekken en je voeten te trakteren op een voetbad in het Ashizuri Manjiro Footbath. Veel pelgrims die de route langs alle 88 tempels te voet afleggen nemen hier even de tijd om uit te rusten.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

De beste uitvalsbasis om Kaap Ashizuri te verkennen is het stadje Shimanto. De trein vanaf Kochi stopt op Nakamura Station. Vanaf daar rijdt een bus in ongeveer 40 minuten naar het puntje van de kaap. De Japan Rail Pass is niet geldig op de trein vanaf Kochi naar Shimanto. Voor maximale flexibiliteit kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren.