Kaap Muroto

Kaap Muroto

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De stad Kochi ligt aan de Tosa Baai, die zowel aan de oost- als aan de westkant begrenst wordt door een kaap. Aan de westzijde ligt de tropisch aandoende Kaap Ashizuri. Op 90 kilometer ten zuidoosten van de stad ligt de ruige Kaap Muroto. Op de kaart zit de kaap eruit als een scherpe tand of de snavel van een vogel. De bergen lopen hier over in de Grote Oceaan. De hele kaap heeft van de UNESCO het stempel Geopark gekregen. Langs de hele kustlijn ligt een prima weg met adembenemende uitzichten.

Zo vlak langs de zee is het niet verrassend dat er veel vis gevangen wordt. In een van de restaurantjes langs de kust kun je dan ook een heerlijke kaisen-don (rijst met verse sashimi) bestellen. Vroeger werd er hier ook op walvissen gejaagd. In onze westerse ogen is dat nu een controversieel onderwerp, maar de lokale inwoners zijn trots op hun geschiedenis en de welvaart die de walvisvaart dit gebied gebracht heeft.

Of je nu een dagtrip maakt vanaf Kochi of op doorreis Kaap Muroto passeert, er zijn een aantal locaties die de moeite waard zijn om even de auto te parkeren.

Vuurtoren

Kaap Muroto

Op de punt van Kaap Muroto, op een hoogte van 155 meter staat de vuurtoren. Het baken werd in 1899 gebouwd en schijnt tot op de dag van vandaag iedere nacht zo’n 48 kilometer de zee op.

Hotsumisaki-ji

Hotsumisaki-ji

Vlak achter de vuurtoren ligt de boeddhistische tempel Hotsumisaki-ji. Deze tempel werd gesticht in het jaar 807 en is onderdeel van de Shikoku Pelgrimsroute. De tempel ligt op 165 meter boven zeeniveau. Vanaf de parkeerplaats voert een stijl pad omhoog naar de tempel en van daar door naar de vuurtoren.

Mikurado

Mikurado

De stichter van het Shingon boeddhisme, Kobo Daishi, verbleef en trainde een tijdje op Kaap Muroto. Hij woonde in een kleine grot nabij de punt van de kaap. Volgens de legende vloog hier na een dag van meditatie een ster zijn mond in, waardoor hij een staat van verlichting behaalde. De kleine grot, Mikurado, ligt langs de weg die langs de kust voert.

Murotohaiko Aquarium

Murotohaiko Aquarium

Nog iets verder richting de het noordoosten ligt het Murotohaiko Aquarium. In 2018 opende het aquarium in een voormalige basisschool. In Japan heeft iedere school een eigen zwembad voor zwemles. Nu zwemmen er in het zwembad van deze school haaien. Ook het schoolmeubilair is op creatieve wijze omgetoverd tot verblijf voor vissen.

Bereikbaarheid Kaap Muroto

Kaap Muroto is alleen bereikbaar met de auto. De dichtstbijzijnde locatie om een auto te huren is op het station van de stad Kochi. Vanaf daar rijdt je langs de kust in oostelijke richting. Kaap Muroto is vanaf Kochi als dagtocht te doen.