Kasteel Kochi

Kasteel Kochi

Kasteel Kochi is een van slechts 12 kastelen die de verwoestingen overleefden aan het einde van Japan’s feodale tijdperk. Het kasteel van Kochi werd oorspronkelijke gebouwd tussen 1601 en 1611, maar de meeste van de huidige gebouwen stammen uit 1748.

De Yamauchi familie heerste vanaf Kasteel Kochi over de regio, toen bekend als Tosa, die zich uitstrekt tussen de kapen van Ashizuri en Muroto. Het kasteel is door de Japanse overheid aangewezen als Nationaal Erfgoed en beheert een aardige collectie historische objecten uit de lokale omgeving.

Uniek aan Kasteel Kochi is dat de hoofdtoren niet alleen gebruikt werd voor militaire en administratieve doeleinden, maar ook als woning diende. Het was gebruikelijk dat de heersers van een kasteel in de bijgebouwen hun intrek namen. De Yamauchi familie besloot liever in de hoofdtoren te wonen. Af dit te maken heeft met het mooie uitzicht over de stad vanaf hier is niet bekend.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

Vanaf de tramhalte Kochijo-mae is Kasteel Kochi makkelijk te voet te bereiken. Een tram rit vanaf het centraal station duurt 15 minuten met een overstap bij de halte Harimayabashi.