Katsurahama Strand

Katsurahama Strand

Katsurahama Strand

Katsurahama Strand

Het Katsurahama Strand is een prachtig strand zo’n 30 minuten ten zuiden van de stad Kochi op het eiland Shikoku. Vanwege de sterke stroming is zwemmen hier strict verboden. Toch maken een hoop bezoekers de trip naar het strand voor het uitzicht. Niet alleen het strand, maar ook het standbeeld van Sakamoto Ryoma en het Sakamoto Ryoma Memorial Museum trekken aardig wat bezoekers.

Sakamoto Ryoma was een van de grondleggers van het moderne Japan. Hij onderhandelde een samenwerking tussen twee machtige families, wat het einde inluidde van de Edoperiode in Japan. Hij is een van de belangrijkste historische figuren uit Kochi en de trots van de regio. Het vliegveld van de stad is naar hem vernoemd.

Via het standbeeld loopt een mooi wandelpad naar de kaap, waar een klein heiligdom staat. Verder ligt er een klein aquarium langs het Katsurahama Strand en wordt in een aantal restaurantjes de lokale specialiteit katsuo no tataki geserveerd.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf het hoofdstation van Kochi rijdt de My Yu Bus, een speciale bus voor toeristen, via Mount Godaisan naar Katsurahama Strand. De rit duurt ongeveer een uur. Een dagpas voor de bus is aan boord verkrijgbaar.