Sugi no Osugi

Sugi no Osugi

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De ceder boom van Sugi no Osugi, ten noorden van de stad Kochi, is de hoogste van zijn soort in Japan en naar schatting ongeveer 3.000 jaar oud. Eigenlijk is het een samengroeiing van twee ceders, de “Minami Osugi” (Zuidelijke Gigantische Ceder) en de “Kita Osugi” (Noordelijke Gigantische Ceder).

De samengroeiing van de bomen gebeurt zowel bovengronds als ondergronds. De wortels zijn zo in elkaar vergroeid dat het stel ook wel “Meoto Sugi” (Getrouwde Ceders) wordt genoemd.

Minami Sugi heeft een omtrek van 20 meter en is 60 meter hoog. Kita Sugi is iets kleiner met een omtrek van 16,5 meter en een hoogte van 57 meter.

In 1952 is Sugi no Osugi door de Japanse overheid aangewezen als Natuurlijk Monument, waardoor de boom een beschermde status heeft.

Volgens een lokale mythe brengt de boom wensen in vervulling. Een bekende Japanse zanger bezocht de boom als kind en wenste te kunnen zingen. Of het succes iets met de boom te maken heeft dat is niet bekend.

Bereikbaarheid Sugi no Osugi

Sugi no Osugi is goed bereikbaar met de auto. Langs de doorgaande weg onderaan de berg waar de bomen op staan ligt een parkeerplaats en een winkeltje. Je kunt ook met de auto een paar honderd meter via een smal weggetje de berg op rijden naar een tweede parkeerplaats.

Je kunt ook met de trein naar Sugi no Osugi reizen. Het dichtstbijzijnde station is Osugi op de Dosan-lijn vanaf Kochi.