Marugame

Marugame

Weer in Marugame

Komende dagen in Marugame
vrijdag
zaterdag
zondag
21 jun
22 jun
23 jun
Marugame
Marugame
Marugame
19°C
22°C
23°C
23°C
24°C
26°C
zware regenval
matige regen
matige regen

Marugame is de tweede stad van de prefectuur Kagawa op het eiland Shikoku. Ook de Shiwaku Eilanden vallen onder het stadsbestuur. Deze archipel in de Japanse Binnenzee was eeuwenlang een machtige handelspost in het verkeer tussen Shikoku en Honshu. Het eiland Honjima was het centrum van de macht. Ter bescherming van de stad en de macht van de handelaren werd in 1597 het kasteel van de stad gebouwd. Nu is het een van de 12 originele kastelen van Japan en hét symbool van de stad.

Ook nu nog ligt Marugame aan de route tussen Honshu en Shikoku, maar tegenwoordig gaat al het verkeer via een serie grote bruggen over de Japanse Binnenzee. De Seto Ohashi Brug is een aaneenschakeling van 11 bruggen die in totaal ruim 13 kilometer overbrugt. De volledige route is dubbeldeks, met op het bovenste dek een snelweg in beide richtingen en op het onderste dek een dubbele spoorlijn. Hiermee is het de langste dubbeldeks brug ter wereld. De Seto Ohashi Brug is een van de drie verbindingen tussen het hoofdeiland Honshu en Shikoku. Van de drie is de Seto Ohashi Brug de enige met een spoorverbinding.

Marugame ligt net ten westen van het punt waar de Seto Ohashi Brug in Shikoku aan land komt. Het uitzicht over de oude handelsroute via de Shiwaku Eilanden is prachtig, maar ook het uitzicht op de nieuwe route via de brug is indrukwekkend.

Zien & doen in Marugame


 • Kasteel Marugame

  Kasteel Marugame

  Kasteel Marugame kijkt vanaf een heuvel uit over de stad Marugame en de Shiwaku Eilanden in de Japanse Binnenzee.

 • Shiwaku Eilanden

  Shiwaku Eilanden

  De Shiwaku Eilanden is een archipel van bijna 30 kleine eilanden voor de kust van Marugame op het eiland Shikoku.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Marugame. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Marugame.

Shiwaka Eilanden

Vervoer


Omdat Marugame naast de Seto Ohashi Brug ligt is de stad goed bereikbaar. Vanaf Okayama rijden lokale en Limited Express treinen via de brug. Alle treinen stoppen in op het hoofdstation en de Japan Rail Pass dekt de reis volledig. Ook rijden er vanaf verschillende steden in Japan langeafstands-bussen.

De stad zelf is compact en alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het station. Vanaf verschillende havens vertrekken veerboten naar de verschillende eilanden van de Shiwaku archipel.

Veerboot

Het belangrijkste vervoermiddel in de stad is de veerboot, simpelweg omdat dat de enige mogelijkheid is om op de eilanden te komen. De veerboten vertrekken niet allemaal vanaf dezelfde haven. Dit zijn de belangrijkste lijnen:

 • Honjima: Veerboten naar Honjima, de belangrijkste van de Shiwaku Eilanden, vertrekken vanaf Marugame Haven op loopafstand van het hoofdstation
 • Takamijima: Takamijima ligt westelijker en de veerboten naar dit eiland vertrekken vanaf Tadotsu Haven op loopafstand van Tadotsu Station
 • Awashima: Om Awashima te bereiken neem je een bus vanaf Takuma Station naar Suda Haven en van daar een veerboot
 • Ibukijima: De veerboten naar het verst gelegen eiland is Ibukijima vertrekken vanaf Kanonji Haven die met de bus te bereiken is vanaf Kanonji Station

Hotels


De keuze aan hotels in Marugame is beperkt. Er is slechts een handje vol hotels in de stad, maar toch is er een aardige keuze voor ieder budget. De meeste hotels liggen in de buurt van het station.

Station

De meeste hotels liggen in de buurt van het hoofdstation en zijn eenvoudig te voet of met een korte taxi rit te bereiken. Vlak ten noorden van het station ligt de haven en daar liggen een paar leuke hotels met uitzicht over de Japanse Binnenzee.

Van ons blog