Botchan tram

Matsuyama

Weer in Matsuyama

Komende dagen in Matsuyama
woensdag
donderdag
vrijdag
19 jun
20 jun
21 jun
Matsuyama
Matsuyama
Matsuyama
20°C
19°C
19°C
25°C
23°C
23°C
bewolkt
lichte regen
lichte regen

Matsuyama is de grootste stad op het eiland Shikoku en de hoofdstad van Ehime. De stad geniet nationale bekendheid vanwege het boek Botchan. Het boek beschrijf Matsuyama tijdens de turbulente tijden na de Meiji-restauratie en is nog steeds een vitaal onderdeel van de geschiedenislessen op Japanse scholen.

Een van de hoogtepunten van de stad is Dogo Onsen, een van de oudste onsen resorts van Japan. De baden komen veelvuldig voor in Botchan. Hoewel de baden zelf relatief eenvoudig zijn is het gebouw zonder overdrijven majestueus. Nog steeds komen veel toeristen naar Matsuyama om te genieten van de baden van Dogo Onsen.

In het hart van de stad ligt het kasteel, een van de 12 nog staande originele kastelen van Japan. Door de ligging op een heuvel is het kasteel vanuit vrijwel de hele stad te zien en kun je vanuit het kasteel genieten van uitzichten over de hele stad.

In deze reisgids hebben we alles op een rijtje gezet om je bezoek aan deze stad zo goed mogelijk te kunnen plannen. Onder het kopje Zien & doen nemen we je mee naar de belangrijkste bezienswaardigheden en onder het kopje Vervoer vertellen we je alles over het openbaar vervoer naar en in de stad. Het is zeker de moeite waard om hier een nacht te verblijven. Past dat in je reisschema, dan helpen we je onder het kopje Hotels op weg met het vinden van de leukste slaapplaats.

Zien & doen in Matsuyama


 • Dogo Onsen

  Dogo Onsen

  Dogo Onsen is een onsen resort in de stad Matsuyama. Het is een van de oudste kuuroorden van Japan en heeft een geschiedenis bijna 1.500 jaar.

 • Kasteel Matsuyama

  Kasteel Matsuyama

  Kasteel Matsuyama is een van de 12 originele kastelen van Japan. Dit zijn de enige 12 kastelen die de turbulentie rond de Meiji-restauratie hebben overleefd.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsuyama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsuyama.

Botchan tram

Vervoer


Vanaf Okayama is Matsuyama in ongeveer 2,5 uur te bereiken met de Limited Express trein Shiokaze. Voor deze rit is de Japan Rail Pass geldig. Vanaf elders in Japan stap je in Okayama over van de Sanyo Shinkansen op de Shiokaze. Vanuit verschillende andere grote steden rijden kun je ook kiezen voor een langeafstandsbus.

Trein

De stad heeft twee grote treinstations. JR Matsuyama Station ligt ten westen van het centrum en verbindt de stad met het nationaal dekkende netwerk van Japan Railways. Hier arriveer je als je met de Shiokaze vanuit Okayama reist. Ten zuiden van het centrum ligt Matsuyama-shi Station van de lokale spoorwegmaatschappij Iyotetsu Railways. Deze maatschappij is de belangrijkste regionale vervoerder van de stad en verzorgt onder andere drie spoorlijnen die het centrum met de regio verbinden.

Tram

De eenvoudigste manier om van A naar B te komen binnen de stad is per tram. Behalve de 3 regionale spoorlijnen verzorgt Iyotetsu Railways ook 5 tramlijnen in het centrum van de stad die de JR en Iyotetsu treinstations met elkaar verbinden en met Dogo Onsen in het noordoosten.

Hotels


Afhankelijk van het doel van je bezoek heb je de keuze uit 3 wijken waar het best op zoek kunt gaan naar een hotel.

JR Matsuyama Station

Rond het JR station liggen een aantal hotels die vooral als voordeel hebben dat je niet heel ver hoeft te slepen met je bagage als je met de trein aankomst in de stad. Het gebied rond het station is vrij levendig met een aantal aardige eettentjes.

Nibancho

De wijk Nibancho ligt ten zuidoosten van Kasteel Matsuyama. Dit is feitelijk het centrum van de stad. Je hoeft je hier ’s avonds niet te vervelen, want het is een levendige buurt. Bovendien heb je hier ruime keuze uit leuke, betaalbare restaurants.

Dogo Onsen

Veel bezoekers komen naar Matsuyama voor Dogo Onsen, het oudste kuuroord van Japan. In het gebied rond Dogo Onsen liggen een aantal leuke hotels waar je de traditioneel Japanse gastvrijheid goed kunt ervaren.

Van ons blog


 • 6 Studio Ghibli film locaties

  6 Studio Ghibli film locaties

  De animatiefilms van Studio Ghibli zijn natuurlijk niet echt op locatie gefilmd. In heel Japan zijn wel plekken te ontdekken die in de films terug te zien zijn.

 • De 12 originele kastelen van Japan

  De 12 originele kastelen van Japan

  Van alle oude samoerai kastelen in Japan zijn er nog 12 helemaal in originele staat. Hier lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.