Botchan tram

Matsuyama

Matsuyama reisgids

Matsuyama is de grootste stad op het eiland Shikoku en de hoofdstad van Ehime. De stad geniet nationale bekendheid vanwege het boek “Botchan”. Het boek beschrijf Matsuyama tijdens de turbulente tijden na de Meiji-restauratie en is nog steeds een vitaal onderdeel van de geschiedenislessen op Japanse scholen.

De baden van Dogo Onsen, een van de oudste onsen resorts van Japan, komen veelvuldig voor in Botchan. Hoewel de baden zelf relatief eenvoudig zijn is het gebouw zonder overdrijven majestueus. Nog steeds komen veel toeristen naar Matsuyama om te genieten van de baden van Dogo Onsen.

In het hart van Matsuyama ligt het kasteel, een van de 12 nog staande originele kastelen van Japan. Door de ligging op een heuvel is het kasteel vanuit vrijwel de hele stad te zien en kun je vanuit het kasteel genieten van uitzichten over de hele stad.

Openbaar vervoer


Vanaf Okayama is Matsuyama in ongeveer 2,5 uur te bereiken met de Limited Express trein Shiokaze. Voor deze rit is de Japan Rail Pass geldig. Vanuit verschillende grote steden in rijden bussen naar Matsuyama.

Trein

Matsuyama heeft twee grote treinstations. JR Matsuyama Station ligt ten westen van het centrum en verbindt de stad met het nationaal dekkende netwerk van Japan Railways. Ten zuiden van het centrum ligt Matsuyama-shi Station van de lokale spoorwegmaatschappij Iyotetsu Railways.

Tram

De eenvoudigste manier om van A naar B te komen binnen de stad is per tram. Iyotetsu Railways verzorgt 5 tramlijnen in het centrum van de stad die de JR en Iyotetsu treinstations met elkaar verbinden en met Dogo Onsen in het noordoosten.

Overnachten in Matsuyama


Afhankelijk van je doel in Matsuyama heb je de keuze uit 3 wijken waar het best op zoek kunt gaan naar een hotel.

Matsuyama Station

Rond JR Matsuyama Station liggen een aantal hotels die vooral als voordeel hebben dat je niet heel ver hoeft te slepen met je bagage als je met de trein aankomst in de stad. Het gebied rond het station is vrij levendig met een aantal aardige eettentjes.

Nibancho

De wijk Nibancho ligt ten zuidoosten van Kasteel Matsuyama. Dit is feitelijk het centrum van de stad. Je hoeft je hier ’s avonds niet te vervelen, want het is een levendige buurt. Bovendien heb je hier ruime keuze uit leuke, betaalbare restaurants.

Dogo Onsen

Veel bezoekers komen naar Matsuyama voor Dogo Onsen, het oudste kuuroord van Japan. In het gebied rond Dogo Onsen liggen een aantal leuke hotels waar je de traditioneel Japanse gastvrijheid goed kunt ervaren.

Botchan tram

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Matsuyama. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Matsuyama.

Zien & doen in Matsuyama


Dogo Onsen

Dogo Onsen

Dogo Onsen is een onsen resort in Matsuyama. Het is een van de oudste kuuroorden van Japan en heeft een geschiedenis bijna 1.500 jaar.

Kasteel Matsuyama

Kasteel Matsuyama

Kasteel Matsuyama is een van de 12 originele kastelen van Japan. Dit zijn de enige 12 kastelen die de turbulentie rond de Meiji-restauratie hebben overleefd.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Matsuyama.

Van ons blog


  • 6 Studio Ghibli film locaties
    De animatiefilms van Studio Ghibli zijn natuurlijk niet echt op locatie gefilmd. In heel Japan zijn wel plekken te ontdekken die in de films terug te zien zijn.
  • De 12 originele kastelen van Japan
    Van alle oude samoerai kastelen in Japan zijn er nog 12 helemaal in originele staat. Hier lees je waarom ze het bezoeken waard zijn.