Kasteel Matsuyama

Kasteel Matsuyama

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kasteel Matsuyama is een van de 12 originele kastelen van Japan. Dit zijn de enige 12 kastelen die de turbulentie rond de Meiji-restauratie hebben overleefd. Bovendien is het een van de meest complexe en interessante van de 12. Het kasteel ligt boven op een berg in het centrum van de stad Matsuyama, de hoofdstad van Ehime. Het is de perfecte plek voor een prachtig uitzicht over de stad en de Japanse Binnenzee. Met name in de lente is een bezoek aan het kasteel spectaculair, met dank aan de ruim 200 kersenbomen die het kasteel in een roze gloed van bloeiende bloesem dopen.

Kasteel Matsuyama werd gebouwd tussen 1604 en 1642. Twee eeuwen lang was het in handen van één familie en is het slechts één keer behoorlijk beschadigd geraakt. Het hoofdgebouw bestond oorspronkelijk uit vijf verdiepingen maar werd in 1820 vervangen door een gebouw met drie verdiepingen nadat de bliksem het gebouw verwoest had.

Na Kasteel Himeji is Kasteel Matsuyama het grootste en meest complexe kasteel van Japan. Het is een uitstekend voorbeeld van een feodaal kasteel met een uitstekend verdedigbare positie. Gebouwd boven op een berg het kasteel wordt omringd door een muur met een aantal oorspronkelijk zwaar verdedigde poorten.

Bereikbaarheid Kasteel Matsuyama

Ondanks de ligging is Kasteel Matsuyama gemakkelijk te bereiken. Een kabelbaan brengt bezoekers de berg op, maar wandel je liever naar de top dan kan dat in ongeveer 15 minuten. De dichtstbijzijnde tramhalte bij het benedenstation van de kabelbaan is Okaido. Vanaf de halte loop je in 5 minuten naar de kabelbaan.