Ando Museum

Ando Museum

Ando Museum

Ando Museum

Het Ando Museum opende in 2013 in het dorpje Honmura op het kunsteiland Naoshima. Samen met het Art House Project maakt dit museum Honmura een interessante bestemming voor liefhebbers van moderne kunst. Net als de meeste andere musea op Naoshima is ook dit museum ontworpen door Ando Tadao, een van de bekendste architecten van Japan. Ook elders in Japan zijn musea van zijn hand te vinden, zoals het Kunstmuseum in Akita.

Vanaf de buitenkant lijkt het Ando Museum op een traditioneel Japans huis en valt dus eigenlijk niet op in de omgeving. Binnenin wordt een traditionele inrichting afgewisseld met het beton waar Ando zo goed in is. Op informatieborden aan de muur wordt verteld over het werk van Ando op Naoshima en elders.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Ando Museum ligt in het dorpje Honmura. Vanaf Miyanoura, de belangrijkste veerhaven van Naoshima, duurt de busrit naar Honmura ongeveer 5 minuten. Op een huurfiets doe je ongeveer 15 minuten over de rit.