Benesse House

Benesse House

Benesse House

Benesse House

Het Benesse House is het middelpunt van het eiland Naoshima, omgetoverd door de Benesse Corporation in een kunsteiland. Het is een combinatie van museum en resort hotel, ontworpen door de architect Ando Tadao dit ook het Chichu Art Museum en het Lee Ufan Museum ontwierp.

Benesse House bestaat uit vier gedeelten: Museum, Oval, Park en Beach. Ieder gedeelte heeft een eigen thema, unieke kunst en gastverblijven.

Het hoogtepunt van van het complex is het museum. De gevarieerde collectie bestaat uit moderne kunst van artiesten vanuit heel Japan en ver daar buiten. De stukken sluiten allemaal aan bij de natuurlijke omgeving van Naoshima. Overnacht je hier dan heb je 24 per dag toegang tot het museum.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het complex ligt aan het einde van de buslijn tussen de veerboot terminal in Miyanoura en de bushalte Tsutsujiso. De rit duurt 10 minuten. De poort tot het terrein van het Benesse House ligt naast de bushalte.