Chichu Art Museum

Chichu Art Museum

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De naam Chichu Art Museum (地中美術館) betekent letterlijk Kunst Museum In De Grond. Het is een van de musea van Benesse op het kunsteiland Naoshima. Het museum, gebouwd in een heuvel aan de zuidkust van het eiland, heeft een opmerkelijke collecte moderne kunst in beheer. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van daglicht om de kunst te verlichten, waardoor de beleving net zo veranderlijk is als het weer.

Op zich is de collectie van het Chichu Art Museum vrij klein, maar daarom niet minder indrukwekkend. De eerste zal hangt vol met muurschilderingen van Monet. In de tweede zal zijn werken te zien van de lichtkunstenaar James Turrell. Diep in het hart van de heuvel tenslotte staat de “Time / Timeless / No Time” installatie van Walter De Maria.

Tip

De “Open Sky” installatie van James Turrell is op vrijdag- en zaterdagavond open om de zonsondergang te aanschouwen. Dit kost ¥ 510 extra en zonder online reservering kom je er niet in.

Om de beleving niet te veel te laten beïnvloeden door medebezoekers mag er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd het museum in. Iets voor de ingang van het museum staat de ticket kiosk waar ook een wachtruimte is met een cafeetje. Camera’s en tassen mogen niet mee het museum in. Die moet je hier achterlaten in een kluisje.

Bereikbaarheid Chichu Art Museum

Vanaf de haven in Miyanoura rijdt er een of twee maal per uur een bus via de haven van Honmaru naar de Tsutsujiso bushalte bij het Benesse House. Vanaf hier loop je in ongeveer 30 minuten naar het het museum of je neemt vanaf hier de gratis shuttle bus.