Lee Ufan Museum

Lee Ufan Museum

Lee Ufan Museum

Lee Ufan Museum

Het Lee Ufan Museum is een van de nieuwste toevoegingen aan de kunstcollectie van het eiland Naoshima. Geopend in 2010, het museum stelt het werk van de Koreaanse kunstenaar Lee Ufan tentoon. Hoewel hij geboren is in Korea werkt en woont Ufan al jaren in Japan. De tentoonstelling bestaat voornamelijk uit grote objecten van beton en platen staal. Ook hangen er een aantal schilderijen van vroeger in Ufan’s carrière.

Het Lee Ufan Museum is, net als het Chichu Art Museum en het Benesse House, ontworpen door de Japanse architect Ando Tadao. Net als de andere musea op Naoshima bestaat ook hier het ontwerp uit veel rechte lijnen die desondanks toch goed aansluiten bij de natuurlijke omgeving.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Vanaf de veerhaven van Miyanoura neem je een bus richting Tsutsujiso. De eindhalte van de lijn ligt naast het Benesse House. Vanaf hier rijdt een gratis shuttle bus in 5 minuten naar het Lee Ufan Museum. Lopen kan ook. De wandeling vanaf Tsutsujiso duurt ongeveer 20 minuten.