Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Het eiland Naoshima staat bekend als kunsteiland. Een aantal wereldberoemde kunstenaars, waaronder bijvoorbeeld Yayoi Kusama, hebben verspreid over het eiland kunstinstallaties geplaatst. Een aantal gerenommeerde musea stellen kunst tentoon van schilders zoals James Turrell en Claude Monet. Behalve deze grote internationale namen zijn er ook tal van internationaal minder bekende kunstenaars die hun werk tentoonstellen op het eiland.

Een van de bijzondere installaties op het eiland is Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”, tegelijkertijd een kunstinstallatie en een openbaar badhuis. Als bezoeker kun je (letterlijk) baden in kunst. Het badhuis is door kunstenaar Shinro Otake gedecoreerd met gerecyclede objecten vanuit heel Japan. Deze ontwerper is ook verantwoordelijk voor het huis Haisha in het Naoshima Art House Project.

Baden in Naoshima Bath “I ♥︎ 湯” is een beleving op zichzelf. De wanden van het bad zijn afgewerkt met simpele witte tegels, maar de vloer onder water bestaat uit een mozaïek van een erotische afbeelding. Tijdens het weken geniet je als badgast van het kleurrijk geverfde glazen plafond, muurschilderingen van vrouwelijke schelpduikers en een standbeeld van een olifant midden in de ruimte.

Ook in de rest van Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”  is kunst nergens ver weg. Van de toiletten en de kleedkamer tot de ingang en zelfs de voorgevel. In een verkoopautomaat bij de ingang worden leuke souvenirs verkocht.

Bij een bezoek gelden natuurlijk de zelfde gedragsregels die gelden in vrijwel alle openbare badhuizen in Japan:

  1. Bij het binnengaan van het gebouw betaal je bij de balie en ga je links of rechtsaf afhankelijk van je geslacht. De geslachten baden gescheiden.
  2. In de kleedkamer ontdoe je je van al je kleding, die kun je kwijt in een van de opbergboxen. Zorg voor een klein handdoekje om je lijf te wassen. Mocht je er geen bij je hebben dan zijn ze te koop bij de balie aan de ingang.
  3. Van de kleedkamer loop je door naar de baden. Was eerst je lijf grondig bij de wasplaatsen voordat je in een het badwater stapt.

De toegang kan geweigerd worden als je (teveel) alcohol gedronken hebt voor je bezoek of als je tatoeages hebt die niet te bedekken zijn. Houd rekening met algemene gedragsregels, dus ga bijvoorbeeld niet luid zitten kletsen met elkaar.

Bereikbaarheid Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Het badhuis ligt in de havenplaats Miyanoura, vlakbij de ferry terminal. Er rijdt een bus tussen Miyanoura en de andere dorpjes op het eiland:

  • Naoshima Town Bus verbindt de veerhavens van Miyanoura en Honmura met elkaar en Tsutsuji-so aan de zuidkant van het eiland.

Naoshima is een klein eiland dat uitstekend per fiets te verkennen is. De meeste hotels hebben dan ook fietsen beschikbaar voor hotelgasten. Van uit de verste uithoek van het eiland ben je maximaal 20 minuten onderweg per fiets naar Miyanoura en het badhuis.