Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”

Naoshima Bath “I ♥︎ 湯” is tegelijkertijd een kunstinstallatie en een openbaar badhuis op het eiland Naoshima in de Japanse Binnenzee. Als bezoeker kun je (letterlijk) baden in kunst. Het badhuis is door kunstenaar Shinro Otake gedecoreerd met gerecyclede objecten vanuit heel Japan. Deze ontwerper is ook verantwoordelijk voor het huis Haisha in het Naoshima Art House Project.

Baden in Naoshima Bath “I ♥︎ 湯” is een beleving op zichzelf. De wanden van het bad zijn afgewerkt met simpele witte tegels, maar de vloer onder water bestaat uit een mozaïek van een erotische afbeelding. Tijdens het weken geniet je als badgast van het kleurrijk geverfde glazen plafond, muurschilderingen van vrouwelijke schelpduikers en een standbeeld van een olifant midden in de ruimte.

Ook in de rest van Naoshima Bath “I ♥︎ 湯”  is kunst nergens ver weg. Van de toiletten en de kleedkamer tot de ingang en zelfs de voorgevel. In een verkoopautomaat bij de ingang worden leuke souvenirs verkocht.

Viator

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het badhuis Naoshima Bath “I ♥︎ 湯” ligt in de havenplaats Miyanoura, vlakbij de ferry terminal.