Shodoshima

Shodoshima

Weer in Shodoshima

Komende dagen in Shodoshima
donderdag
vrijdag
zaterdag
20 jun
21 jun
22 jun
Shodoshima
Shodoshima
Shodoshima
18°C
17°C
19°C
22°C
21°C
22°C
lichte regen
lichte regen
lichte regen

Shodoshima is het op een na grootste eiland in de Japanse Binnenzee, de zee tussen Shikoku en Honshu. Volgens de verhaal over de schepping van Japan was het een van de eerste eilanden die uit de goden geboren werden.

De Japanse tekens die de naam van het eiland vormen (小豆島) betekenen “Kleine Boon Eiland”. Oorspronkelijk was dit een verwijzing maar de azukiboon. Tegenwoordig wordt het gezien als verwijzing naar de sojaboon en de olijf. Shodoshima produceert uitstekende sojasaus en staat in heel Japan bekend om haar olijvenplantages.

De beschutte ligging in de Japanse Binnenzee doet het eiland denken aan de Middellandse Zee. Bezoekers komen dan ook naar het eiland voor de stranden, maar ook voor de bergen en de spectaculaire Kankakei Kloof. Verder is het eiland de set van een bekende Japanse film uit 1954: Nijushi no Hitomi. In Nijushi no Hitomi Eigamura, het filmdorp, ervaar je de set van toen.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit leuke eiland. Onder het kopje Zien & doen behandelen we de belangrijkste bezienswaardigheden en onder het kopje Vervoer vertellen we hoe je naar het eiland reist. Een bezoek is eigenlijk altijd in combinatie met een overnachting. Onder het kopje Hotels zetten we de leukste accommodaties op een rijtje.

Zien & doen in Shodoshima


 • Dofuchi Zeestraat

  Dofuchi Zeestraat

  Met een breedte van slechts 10 meter is de Dofuchi Zeestraat in Shodoshima de smalste zeestraat ter wereld.

 • Kankakei

  Kankakei

  Kankakei is een spectaculair ravijn op het eiland Shodoshima. Zo spectaculair zelfs dat het als een van de mooiste ravijnen van Japan wordt gezien.

 • Marukin Sojasaus Museum

  Marukin Sojasaus Museum

  Het eiland Shodoshima produceert al 400 jaar sojasaus. In het Marukin Sojasaus Museum leer je alles over deze ambacht en kun je ook proeven.

 • Natuurpark Osaru no Kuni

  Natuurpark Osaru no Kuni

  In Natuurpark Osaru no Kuni komen 500 apen die in de bergen rond het park wonen bij elkaar om te eten.

 • Nijushi no Hitomi Eigamura

  Nijushi no Hitomi Eigamura

  Het filmdorp Nijushi no Hitomi Eigamura is de set van de Japanse film Nijushi no Hitomi over een schoolklas in het vooroorlogse Japan.

 • Shodoshima Daikannon

  Shodoshima Daikannon

  De Shodoshima Daikannon is een 50 meter hoog beeld van de Boeddhistische godin van genade op het eiland Shodoshima.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Shodoshima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Shodoshima.

Shodoshima

Vervoer


Shodoshima is het op een na grootste eiland in de Japanse Binnenzee en heeft goede veerboot verbindingen met omliggende eilanden en het vaste land. De haven Fukuda in het oosten van het eiland heeft een goede verbinding met Himeji. In Tonosho in het westen komen veerboten aan uit Okayama en Takamatsu. Ook de zuidelijke havens van Ikeda en Kusabe hebben een goede verbinding met Takamatsu.

Bus

De verschillende dorpskernen op het eiland worden met elkaar verbonden door bussen die vrij regelmatig rijden. De bezienswaardigheden buiten de dorpskernen zijn echter minder goed of zelfs helemaal niet met het openbaar vervoer te bereiken.

Huurauto

De beste manier om Shodoshima te verkennen is met een huurauto. Het is vrij duur om een auto mee te nemen op een van de veerboten, maar gelukkig hebben een aantal hotels op het eiland kleine auto’s ter beschikking die ze verhuren aan hun gasten. Heeft jouw hotel geen huurauto’s beschikbaar, dan vind je ook een paar verhuurders in Tonosho en de andere veerhavens.

Hotels


Om het eiland goed te bekijken heb je minimaal twee dagen nodig. Verspreid over het eiland liggen een aantal prima hotels. De mogelijkheden om buiten het hotel te eten zijn relatief beperkt, dus dit is een mooie gelegenheid om een overnachting inclusief traditioneel Japanse maaltijd te boeken.

Tonosho

Het grootste cluster hotels op Shodoshima ligt in Tonosho, de grootste dorpskern op het eiland. De veerboten uit Okayama en Takamatsu komen aan in de haven van Tonosho, dus kom je uit een van deze twee richtingen dan is Tonosho de meest logische keuze om te overnachten.

Shodoshima

De op-een-na-grootste dorpskern, in het zuidoosten van het eiland, heet Shodoshima Dorp. Ook hier is de keuze aan overnachtingsmogelijkheden vrij ruim. Veerboten vanuit Himeji komen aan in de haven van Fukuda op 15 minuten rijden vanaf Shodoshima Dorp. Veel hotels hebben gratis shuttlebussen die aansluiten op de ferry.

Noordkust

De noordkust van het eiland is prachtig zonder noemenswaardige dorpskernen. Wel liggen er een aantal hotels langs de kust met een prachtig uitzicht over de Japanse Binnenzee.