Shodoshima Daikannon

Shodoshima Daikannon

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

De Shodoshima Daikannon is een 50 meter hoog beeld van de Boeddhistische godin van genade op het eiland Shodoshima. De godin heet Kannon en is de Japanse interpretatie van de Chinese Guanyin, wat weer een interpretatie is van de bodhisattva Avalokitesvara. Het standbeeld is in 1993 gebouwd op de bergen aan de westzijde van het eiland aan het begin van de weg die omhoog loopt naar het apenpark en Kankakei.

Binnen in het standbeeld is een Boeddhistische tempel gevestigd. Je kunt binnenin omhoog klimmen tot in de borstkas van de Kannon op ongeveer 40 meter hoogte. Hier staat een altaar met daarin een tand van Boeddha, afkomstig uit Sri Lanka. Ook fungeert deze verdieping als uitzichtpunt over Shodoshima.

Shodoshima Daikannon

Bereikbaarheid Shodoshima Daikannon

Het beeld is het beste bereikbaar met de auto. Vlak onder het beeld is een ruime parkeerplaats. Veel hotels op Shodoshima verhuren auto’s aan hotelgasten voor een schappelijke prijs. Dit geeft je verreweg de meeste flexibiliteit om in je eigen tempo het eiland te verkennen. Vanaf de haven van Ikeda rijdt een bus in de richting van het standbeeld:

  • Kitamawari Fukuda Lijn richting Fukuda Port. Stap uit bij de halte Shodoshima Daikannon-mae. De rit duurt ongeveer 20 minuten en er rijden maar een paar bussen per dag op deze lijn.