Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kankakei is een spectaculair ravijn op het eiland Shodoshima. Zo spectaculair zelfs dat het als een van de mooiste ravijnen van Japan wordt gezien. Met name in de herfst is het hier druk met mensen die het kleurenpalet van de herfstbladeren komen aanschouwen.

Het bijzondere aan dit ravijn is dat het tussen twee bergkammen door omhoog loopt naar een piek van 812 meter. Vanaf ongeveer halverwege de berghelling voert een kabelbaan door het ravijn naar de top. Kountei Station, het onderste station van de kabelbaan bestaat alleen uit een opstapplaats met ruime parkeergelegenheid. Bij het Sancho Summit Station aan de top is meer te beleven. Je doet er het beste aan om je auto of camper te parkeren bij het onderste station en de kabelbaan te gebruiken om boven te komen. De rit naar boven duurt iets minder dan 10 minuten en iedere 12 minuten vertrekt er een gondel in beide richtingen.

Kankakei

Volgens het eigen pamflet is de Kankakei Kabelbaan de enige in Japan waarbij je uitzicht hebt op de zee, de lucht en een ravijn in één blik. Of die claim accuraat is hebben we niet kunnen verifiëren, maar dat het uitzicht vanuit de gondel spectaculair is staat buiten kijf. Rond het Sancho Summit Station zijn een souvenirwinkel, een restaurant en twee uitzichtpunten te vinden. Verder staat hier een van de duurste openbare toiletgebouwen van Japan. Het luxe toiletgebouw heeft wel wat weg van een badhuis. En omdat de bouwmaterialen allemaal de berg opgebracht moesten worden kostte het gebouw uiteindelijk 100 miljoen yen. Daar zijn ze hier uiteraard erg trots op.

Tussen de twee kabelbaanstations lopen ook twee wandelroutes. De kortste route is 2 kilometer en volgt de kabelbaan. Het pad is vrij stijl dus houd rekening met minimaal een uur om naar boven te klimmen en 45 minuten om af te dalen. Het tweede pad is ruim 3 kilometer en slingert verder van de kabelbaan weg.

Bereikbaarheid Kankakei

De kabelbaan is het makkelijkst bereikbaar met de auto. Zowel bij het beneden- als het bovenstation is een grote parkeerplaats. Er is ook een mogelijkheid met het openbaar vervoer, maar deze lijn is seizoensgebonden:

  • Kankakei Line bussen rijden tijdens voornamelijk tijdens het herfstbladeren seizoen een paar keer per dan van Kurakabe Port naar het Kountei Station onderaan de kabelbaan.