Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kankakei is een spectaculair ravijn op het eiland Shodoshima. Zo spectaculair zelfs dat het als een van de mooiste ravijnen van Japan wordt gezien. Met name in de herfst is het hier druk met mensen die het kleurenpalet van de herfstbladeren komen aanschouwen.

Over de volledige lengte van het Kankakei ravijn loopt een kabelbaan. Zowel bij het onderste station als het bovenste station van de kabelbaan is een parkeerplaats. Het onderste station is weinig meer dan alleen een opstapplaats. Bij het bovenste station vind je een observatiedek, een restaurant en een souvenir winkel. Je doet er het beste aan om je auto of camper te parkeren bij het onderste station en de kabelbaan te gebruiken om boven te komen.

Bij het bovenste station van de Kankakei kabelbaan staat een van de duurste openbare toiletgebouwen van Japan. Het luxe toiletgebouw heeft wel wat weg van een badhuis. En omdat de bouwmaterialen allemaal de berg op gebracht moesten worden kostte het gebouw uiteindelijk 100 miljoen yen. Daar zijn ze hier uiteraard erg trots op.

Tussen de twee kabelbaanstations lopen ook twee wandelroutes. De kortste route is 2 kilometer en volgt de kabelbaan. Het pad is vrij stijl dus houd rekening met minimaal een uur om naar boven te klimmen en 45 minuten om af te dalen. Het tweede pad is ruim 3 kilometer en slingert verder van de kabelbaan weg.

Bereikbaarheid Kankakei

De kabelbaan is het makkelijkst bereikbaar met de auto. Zowel bij het beneden- als het bovenstation is een grote parkeerplaats.