Marukin Sojasaus Museum

Marukin Sojasaus Museum

Marukin Sojasaus Museum

Marukin Sojasaus Museum

Het eiland Shodoshima produceert al 400 jaar sojasaus. De ambacht is iets waar de bevolking van het eiland erg trots op is. In de dorpskern tussen de ferry havens van Kusabe en Sakata vind je ruim 10 fabrieken waar het zwarte goedje wordt geproduceerd.

Een van de grootste sojasaus producenten van het eiland, Marukin, heeft naast de fabriek het Marukin Sojasaus Museum neergezet. Het museum is vormgegeven als fabriek. Hier ervaar je het productieproces van boon tot eindproduct. In het museum vind je ook de fabriekswinkel waar je alle verschillende soorten sojasaus te proeven en te koop zijn.

Gerelateerd is het product tsukudani. Dat zijn stukjes vis, vlees of groente die geconserveerd zijn door ze te koken in zoete sojasaus. In de buurt van het Marukin Sojasaus Museum vind je ook een aantal tsukudani producenten die uiteraard gebruik maken van het lokale brouwsel.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Marukin Sojasau Museum is het makkelijkst te bereiken met auto. Er is een ruime parkeerplaats bij het museum.