Nijushi no Hitomi Eigamura

Nijushi no Hitomi Eigamura

Nijushi no Hitomi Eigamura

Nijushi no Hitomi Eigamura

Het filmdorp Nijushi no Hitomi Eigamura is de set van de Japanse film Nijushi no Hitomi (Twenty-four Eyes). Deze film volgt een lerares en haar klas op het eiland Shodoshima in het steeds nationalistischer wordende vooroorlogse Japan. In 1987 werd de film opnieuw opgenomen in kleur. Na de opnames werd de set opengesteld voor bezoekers als filmdorp.

Nijushi no Hitomi Eigamura bestaat uit een mooie collectie historisch uitziende gebouwen waaronder een schooltje, winkeltjes en een aantal oude huizen. Zelfs als je de film niet gezien hebt is het leuk om hier rond te wandelen en een beeld te krijgen van hoe Japan er voor het begin van de Tweede Wereldoorlog uitzag.

In een van de twee restaurants van Nijushi no Hitomi Eigamura kun je een schoollunch bestellen zoals die in de tijd dat de film zich afspeelde dagelijks aan de kinderen werd geserveerd. In de historisch uitziende cinema draait de originele film uit 1954.

Het schoolgebouw in Nijushi no Hitomi Eigamura is een replica van een schoolgebouw dat een paar honderd meter verderop staat. Dat schoolgebouw deed dienst als basisschool van 1902 tot 1971. Dit gebouw werd gebruikt in de originele film en is ook te bezoeken.

Tickets & Tours

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Bereikbaarheid

Het Nijushi no Hitomi Eigamura is het makkelijkst bereikbaar met de auto. Er is ruime parkeergelegenheid voor de ingang van het park. De buslijn die rijdt tussen Tonosho en Shodoshima Dorp rijdt een paar keer per dag door hierheen.