Uwajima reisgids

De kleine stad Uwajima ligt aan de zuidwestelijke kust van de prefectuur Ehime op het eiland Shikoku. De visserij is een belangrijk onderdeel van het de regionale economie evenals parel-productie. Het kasteel van de stad is een van de 12 originele kastelen van Japan.

Ben je in de buurt dan is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Vooral het uitzicht over de zee is erg fotogeniek. Vijf keer per jaar is het ook de moeite waard om speciaal naar Uwajima te reizen want dan vechten de stieren. De wedstrijden zijn geen bloedige spektakels zoals we die kennen uit Spanje en Portugal. Het is eerder een soort worstelwedstrijd tussen twee gigantische spierbundels die allebei de regels door en door kennen. Een soort sumoworstelen voor stieren.

Openbaar vervoer


Uwajima ligt aan het einde van de JR Yosan-lijn. Limited Express treinen vanuit Matsuyama en Kochi eindigen hier. Vanuit elders in Japan reis je met de trein via een van deze twee steden. De Japan Rail Pass is geldig voor deze rit.

Het centrum van de stad is compact en alles ligt op loopafstand. Er rijden wel bussen, maar zonder enige vorm van Engelse informatie over de bestemming of haltes. Een leuk alternatief om het stadje te verkennen is per fiets. Rond het station zitten een paar fietsverhuurders waar je voor rond de 100 yen per uur een fiets huurt.

Overnachten in Uwajima


Er zijn een paar hotels in het stadje. Rond de data van de stierengevechten zijn die al ver van te voren vol geboekt. Daar buiten lukt het altijd wel om een hotel kamer te vinden hier.

Station

Alle hotels liggen in de buurt van het station. Het kleine centrum van het stadje ligt ten zuid-westen van het station, en dat is ook het gebied waar de hotels liggen. Er zijn een paar restaurants en bars in het centrum.

Stierengevechten

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Uwajima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Uwajima.

Zien & doen in Uwajima


Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima

Toen Kasteel Uwajima in de 17de eeuw gebouwd werd stond het op een heuvel aan zee. Vanwege inpolderingen is de zee nu een stuk verder weg.

Stierengevechten

Stierengevechten

Dit is een van negen locaties in Japan waar stierengevechten gehouden worden.

Uwajima

Taga Jinja

In het Shinto heiligdom Taga Jinja komen mensen die hopen op vruchtbaarheid. Ook is er een sex museum naast het heiligdom.

Tensha-en

Tensha-en

De Japanse tuin Tensha-en is een middelgrote tuin die aangelegd werd in 1866 ter vermaak van de kasteelheer.

City Guides

Er zijn nog geen City Guides beschikbaar voor Uwajima.

Van ons blog