Stierengevechten

Uwajima

Weer in Uwajima

Komende dagen in Uwajima
zondag
maandag
dinsdag
14 apr
15 apr
16 apr
Uwajima
Uwajima
Uwajima
13°C
14°C
16°C
21°C
21°C
20°C
zeer lichte bewolking
bewolkt
matige regen

De kleine stad Uwajima ligt aan de zuidwestelijke kust van de prefectuur Ehime op het eiland Shikoku. De visserij is een belangrijk onderdeel van het de regionale economie evenals parel-productie. Het kasteel van de stad is een van de 12 originele kastelen van Japan. Ben je in de buurt dan is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Vooral het uitzicht over de zee is erg fotogeniek.

Vijf keer per jaar is het in het bijzonder de moeite waard om speciaal naar Uwajima te reizen want dan vinden er stierengevechten plaats. De wedstrijden zijn geen bloedige spektakels zoals we die kennen uit Spanje en Portugal. Het is eerder een soort worstelwedstrijd tussen twee gigantische spierbundels die allebei de regels door en door kennen. Een soort sumoworstelen voor stieren.

In deze reisgids nemen we je mee naar dit doorgaans slaperige stadje dat vijf keer per jaar tot leven komt. Onder het kopje Zien & doen stellen we de belangrijkste bezienswaardigheden aan je voor en onder het kopje Vervoer vertellen we hoe je hierheen reist. Zeker als je voor de stierengevechten komt is een overnachting hier een goed idee. Onder het kopje Hotels vertellen we je waar je het beste op zoek kunt gaan naar accommodatie.

Zien & doen in Uwajima


 • Kasteel Uwajima

  Kasteel Uwajima

  Toen Kasteel Uwajima in de 17de eeuw gebouwd werd stond het op een heuvel aan zee. Vanwege inpolderingen is de zee nu een stuk verder weg.

 • Stierengevechten

  Stierengevechten

  Uwajima is een van negen locaties in Japan waar stierengevechten gehouden worden.

 • Taga Jinja

  Taga Jinja

  In het Shinto heiligdom Taga Jinja komen mensen die hopen op vruchtbaarheid. Ook is er een sex museum naast het heiligdom.

 • Tensha-en

  Tensha-en

  De Japanse tuin Tensha-en is een middelgrote tuin die aangelegd werd in 1866 ter vermaak van de kasteelheer van Kasteel Uwajima.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Uwajima. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Uwajima.

Stierengevechten

Vervoer


Uwajima ligt aan het einde van de JR Yosan-lijn. Limited Express treinen vanuit Matsuyama en Kochi eindigen hier. Vanuit elders in Japan reis je met de trein via een van deze twee steden. De Japan Rail Pass is geldig voor deze rit.

Het centrum van de stad is compact en alles ligt op loopafstand. Er rijden wel bussen, maar zonder enige vorm van Engelse informatie over de bestemming of haltes. Een leuk alternatief om het stadje te verkennen is per fiets. Rond het station zitten een paar fietsverhuurders waar je voor rond de 100 yen per uur een fiets huurt.

Hotels


Er zijn een paar hotels in het stadje. Rond de data van de stierengevechten zijn die al ver van te voren vol geboekt. Daar buiten lukt het altijd wel om een hotel kamer te vinden hier.

Station

Alle hotels liggen in de buurt van het station. Het kleine centrum van het stadje ligt ten zuid-westen van het station, en dat is ook het gebied waar de hotels liggen. Er zijn een paar restaurants en bars in het centrum.

Van ons blog