Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima in de stad Uwajima is een van de 12 kastelen die de Edo-periode (1603-1868) heeft overleefd. Toen het kasteel gebouwd werd, begin 17de eeuw, stond het op een heuvel aan zee. Latere inpolderingen hebben een kloof geslagen tussen het kasteel en de zee. Tijdens de Edo-periode was Kasteel Uwajima de thuisbasis van de Date-clan, de leenheren van de provincie.

Wat vroeger een klein maar formidabel fort was, is nu een lieflijk plaatje. Het kasteel is zowel vanuit het noorden als het zuiden te bereiken en voor beide kanten geldt dat de een goed aantal oude stenen trappen zult moeten beklimmen. De trappen voeren langs de oude stenen muren die inmiddels overgroeid zijn met mos, en door de bossen aan de voet van de heuvel.

Van het complex zijn alleen de hoofdtoren en een opslagschuur bewaard gebleven. De opslagschuur doet nu dienst als museum en de hoofdtoren met het originele houten interieur is ook te bezichtigen.

Tickets & tours

Ervaar Japan werkt samen met tour website Viator. Lokale touroperators kunnen via Viator hun aanbod onder de aandacht brengen. Hierdoor heeft Viator het grootste aanbod van lokale ervaring.

Tickets & Tours

Bereikbaarheid

De toegang tot het wandelpad naar Kasteel Uwajima ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf Uwajima Station. Vanaf het begin van het wandelpad ben je nog eens 15 minuten onderweg naar het kasteel.