Kasteel Uwajima

Kasteel Uwajima

Tours

Verdiep je ervaring met een georganiseerde tour. Boek bij een lokale touroperator op het Viator platform.

Viator

Kasteel Uwajima in de stad Uwajima is een van de 12 kastelen die de Edo-periode (1603-1868) hebben overleefd. Toen het kasteel gebouwd werd, begin 17de eeuw, stond het op een heuvel aan zee. Latere inpolderingen hebben een kloof geslagen tussen het kasteel en de zee. Tijdens de Edo-periode was Kasteel Uwajima de thuisbasis van de Date-clan, de leenheren van de provincie.

Wat vroeger een klein maar formidabel fort was, is nu een lieflijk plaatje. Het kasteel is zowel vanuit het noorden als het zuiden te bereiken en voor beide kanten geldt dat je een goed aantal oude stenen trappen zult moeten beklimmen. De trappen voeren langs de oude stenen muren die inmiddels overgroeid zijn met mos, en door de bossen aan de voet van de heuvel.

Van het complex zijn alleen de hoofdtoren en een opslagschuur bewaard gebleven. De opslagschuur doet nu dienst als museum en de hoofdtoren met het originele houten interieur is ook te bezichtigen.

Bereikbaarheid Kasteel Uwajima

De toegang tot het wandelpad dat het kasteel vanaf de noordzijde benaderd ligt op ongeveer 15 minuten lopen vanaf Uwajima Station. Ook kun je vanaf het treinstation kiezen voor de bus:

  • Vrijwel alle lijnen die op het station stoppen, stoppen ook in de buurt van het kasteel. Neem een bus richting Uwajima Bus Center (バスセンター), een rit van 4 minuten. Het Bus Center ligt 2 minuten lopen ten zuiden van het wandelpad naar het kasteel.

Vanaf het begin van het wandelpad ben je nog eens 15 minuten onderweg voordat je de hoofdtoren bereikt hebt.