Stierengevechten

Stierengevechten

Tickets

Koop vooraf online je tickets voor de wedstrijden, zodat je zeker bent van een zitplaats. Kaartjes zijn vanaf een maand vooraf te reserveren via de officiële website van de organisatie.

Uwajima Stierengevechten

Sinds de 19de eeuw kun je in het stadje Uwajima kijken naar stierengevechten. Dit is een van slechts negen locaties in Japan waar deze sport wordt beoefend. De Uwajima Stierengevechten vinden vijf keer per jaar plaats in januari, april, juli, augustus en oktober. De sport wordt al eeuwenlang beoefend in deze regio, maar begin 19de eeuw kwam er een officiële arena en werd een schema gemaakt voor de jaarlijkse evenementen.

De stieren worden op eenzelfde manier geklasseerd als sumo worstelaars. De naamgeving van de verschillende klassen is identiek aan sumo klassen, behalve de hoogste klasse. Bij sumo heet die “Yokozuna” maar de sterkste stieren worden simpelweg “Kampioen” genoemd. Er zijn ook wel wat verschillen. Zo worden sumo worstelaars niet onderverdeeld in gewichtsklasse, maar de stieren van Uwajima wel. Er wordt onderscheid gemaakt tussen middengewicht en zwaargewicht stieren.

Een kampioenschap bestaat uit zo’n 10 gevechten die gehouden worden in de Uwajima Bull Fighting Arena. De arena is overdekt, zodat de gevechten onder alle weersomstandigheden plaats kunnen vinden. Over het algemeen duurt een kampioenschap rond de 3 uur, maar het kan uitlopen als individuele matches langer duren.

De stierengevechten gaan gepaard met een spektakel vergelijkbaar met worstel- of sumo wedstrijden. Voor iedere match worden de stieren aan het publiek voorgesteld, vaak onder begeleiding van hun eigen opzwepende muziek. Een wedstrijd begint als de stieren hun hoorns in elkaar slaan. De winnaar is de stier die niet vlucht voor de ander.

Kaartjes voor het evenement worden op de dag zelf aan de deur verkocht voor ¥ 3.000 en tot de dag voor het evenement voor ¥ 2.500. Je kunt ook vooraf een kaartje kopen zodat je zeker bent van een plekje. Ga daarvoor naar de officiële website van de organisatie via de widget links boven op deze pagina.

Bereikbaarheid stierengevechten

Op de dagen van de wedstrijden rijden er gratis shuttle bussen tussen Uwajima Station en de Uwajima Bull Fighting Arena, zo’n 1,5 kilometer ten noordoosten van het station.