Skiën in Japan

Skiën in Japan

Op deze pagina

De eilanden van Japan strekken zich uit van het subtropische Okinawa tot het winterparadijs van Hokkaido. In de Japanse Alpen rond Nagano en op Hokkaido sneeuwt het standaard iedere winter. In Japan, en ver daar buiten, hebben de Japanse skigebieden dan ook een goede naam. Ga je graag skiën, dan is een wintersportvakantie (of een seizoen werken als skileraar) in Japan helemaal zo gek nog niet.

Japan staat garant voor een bijzondere sneeuwervaring. Na een dag van de pistes af roetsjen warm je heerlijk op in een van de vele hotsprings. Het bekendste skigebied van Japan is Niseko. De afdalingen hier zijn erg populair en van alle uithoeken van de wereld komen sneeuwfans hierheen om te skiën. Van Australië tot Nederland komen wintersporters hierheen om van de bergen te glijden met een prachtig uitzicht op de vulkaan Mount Yotei. Er zijn echter veel meer skigebieden te ontdekken in Japan.

Skiën in Japan


 • Furano Ski Resort

  Furano Ski Resort

  Het Furano Ski Resort in Hokkaido is een van de beste plekken in het land om te skiën in de lichte Japanse poedersneeuw.

 • Hakuba

  Hakuba

  Het skigebied van Hakuba is een van de populairste skigebieden in Japan. Hier ligt de onder skiërs geroemde Japanse poedersneeuw.

 • Myoko Kogen

  Myoko Kogen

  Het skigebied Myoko Kogen is het oudste van Japan en heeft onder andere de langste afdaling en de steilste ski helling van het land.

 • Niseko

  Niseko

  De beste sneeuw van Japan ligt in de ski resorts van Niseko, buiten Sapporo op het noordelijke eiland Hokkaido.

 • Nozawa Onsen Ski Resort

  Nozawa Onsen Ski Resort

  Het Nozawa Onsen Ski Resort is een van de oudste skigebieden van Japan. Wintersporters komen hier graag voor de combinatie van sneeuw en hotsprings.

 • Shiga Kogen

  Shiga Kogen

  Shiga Kogen, in de bergen buiten Nagano, is het grootste skigebied van Japan. Met één liftpas heb je toegang tot maar liefst 52 liften en afdalingen.

Veelgestelde vragen


Waarom liggen er vaak onsen bij skiresorts?

Japan ligt op een kruispunt van aardplaten. Dit zorgt regelmatig voor aardbevingen en voor continue vulkanische activiteit relatief dichtbij het aardoppervlak. Dit verwarmt de ondergrondse bronnen. Deze warmwaterbronnen heten onsen. Eigenlijk vind je overal in Japan onsen. Maar wat is er nou lekkerder dan na een dag skiën heerlijk te ontspannen in warm water. De Japanners noemen dit Ski & Soak.

Hoeveel kost een skipas in Japan?

Uiteraard hangt dat af van waar je heen gaat, maar over het algemeen zijn skipassen in Japan iets goedkoper dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. In de meeste resorts betaal je voor een 1-daagse skipas tussen de ¥ 4.000 en ¥ 5.000. Dat is ongeveer € 35 tot € 45. Natuurlijk zijn er ook plaatsen waar je meer betaalt.

Wanneer is de beste tijd voor een ski reis naar Japan?

Over het algemeen loopt het ski seizoen in Japan van het einde van november tot het begin van mei. Uiteraard hangt alles af van de weersomstandigheden. Vaak is de sneeuw op z’n best tussen eind december en begin maart. In januari en februari heb je de grootste kans op goede poedersneeuw.

Wat is het hoogst gelegen skigebied in Japan?

Het hoogst gelegen ski resort is Shiga Ichinose Diamond op 1.600 meter hoogte. De hoogste skilift ligt in het Shiga Yakebitaiyama resort en voert naar ruim 2.000 meter.