Tohoku

Tohoku, de noordelijkste regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. De regio is relatief landelijk vergeleken met de massale bevolkingsdichtheid van het aangrenzende Kanto. Bezoekers komen dan ook naar deze regio voor de rust en de natuur.

De meren en bergen vormen een prachtige achtergrond voor de uitstekende warmwater bronnen in de regio. Het eten dat in Tohoku geproduceerd wordt is van hoge kwaliteit en wordt door heel Japan verkocht. Het binnenland produceert de beste rijst van Japan en de beste vis wordt hier gevangen.

Aardbeving

Op 11 maart 2011 werd Tohoku getroffen door een van de zwaarste aardbevingen in de Japanse geschiedenis. Een deel van de kust werd overspoeld door een tsunami die ook de kernramp van Fukushima veroorzaakte. Nog lang niet alle schade is herstelt en het gebied rond de kerncentrale blijft wellicht voor altijd gesloten. Toch is de regio er weer aardig bovenop gekomen en zijn toeristen al een aantal jaar weer van harte welkom.

Tohoku reisgidsen


Kasteel Tsuruga

Aizu-Wakamatsu

De Aizu regio is een prachtig stukje Japans platteland waar tradities goed bewaard gebleven zijn. Aizu-Wakamatsu is de grootste stad in het gebied.

Akita

Akita

Akita, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur, staat vooral bekend vanwege het jaarlijkse Kanto Festival.

Aomori

Aomori

De stad Aomori ligt helemaal in het noorden van Honshu en vormt de belangrijkste verbinding met Hokkaido.

Hiraizumi

Hiraizumi

Ooit was Hiraizumi het bestuurlijke centrum van noord Japan. Hoewel de hoogtijdagen lang vervlogen zijn is er nog wel een en ander van te historie te zien.

Hirosaki

Hirosaki

De kleine noordelijke stad Hirosaki heeft een prettige sfeer en is een van de beste plekken in Japan om van de kersenbloesem te genieten.

Matsushima

Matsushima

De uitgestrekte baai van Matsushima is bezaaid met kleine rotsachtige eilandjes bedekt met naaldbomen en wordt gezien als een van de mooisten plakken van Japan.

Sendai

Sendai

Met ruim 1 miljoen inwoners is Sendai verre weg de grootste stad van de Tohoku regio, het gedeelte van Honshu ten noorden van Tokyo.

Towada

Towada

Het meer Towada-ko is het grootste kratermeer van het hoofdeiland Honshu. De natuur in de omgeving is prachtig.

Yamadera

Yamagata

Het gebied rond de bergstad Yamagata is al eeuwen lang een belangrijk regionaal centrum. Bezoek de oude tempels en majestueuze onsen.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Tohoku

Tohoku

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Tohoku regio met deze treinpassen: