Tohoku

Tohoku

Tohoku

Tohoku, de meest noordelijke regio van het hoofdeiland Honshu, bestaat uit 6 prefecturen. De regio is relatief landelijk vergeleken met de massale bevolkingsdichtheid van het aangrenzende Kanto. Bezoekers komen dan ook naar deze regio voor de rust en de natuur.

De meren en bergen vormen een prachtige achtergrond voor de uitstekende warmwater bronnen in de regio. Het eten dat in de regio geproduceerd wordt is van hoge kwaliteit en wordt door heel Japan verkocht. Het binnenland produceert de beste rijst van Japan en de beste vis wordt hier gevangen.

In de zomer is het hier iets koeler dan in de meer zuidelijk gelegen regio’s en ook in de winter ligt de temperatuur lager. Een groot deel van noordelijk Japan wordt tijdens de winter bedekt met een dikke laag witte sneeuw. Zodra de sneeuw begint te smelten laat de groene natuur zich weer snel zien.

Tohoku reisgidsen


 • Aizu-Wakamatsu

  Aizu-Wakamatsu

  De Aizu regio is een prachtig stukje Japans platteland waar tradities goed bewaard gebleven zijn. Aizu-Wakamatsu is de grootste stad in het gebied.

 • Akita

  Akita

  Akita, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur, staat vooral bekend vanwege het jaarlijkse Kanto Festival.

 • Aomori

  Aomori

  De stad Aomori ligt helemaal in het noorden van Honshu en vormt de belangrijkste verbinding met Hokkaido.

 • Hiraizumi

  Hiraizumi

  Ooit was Hiraizumi het bestuurlijke centrum van noord Japan. Hoewel de hoogtijdagen lang vervlogen zijn is er nog wel een en ander van te historie te zien.

 • Hirosaki

  Hirosaki

  De kleine noordelijke stad Hirosaki heeft een prettige sfeer en is een van de beste plekken in Japan om van de kersenbloesem te genieten.

 • Matsushima

  Matsushima

  De uitgestrekte baai van Matsushima is bezaaid met kleine rotsachtige eilandjes bedekt met naaldbomen en wordt gezien als een van de mooisten plakken van Japan.

 • Sendai

  Sendai

  Met ruim 1 miljoen inwoners is Sendai verre weg de grootste stad van de Tohoku regio, het gedeelte van Honshu ten noorden van Tokyo.

 • Towada

  Towada

  Het meer Towada-ko is het grootste kratermeer van het hoofdeiland Honshu. De natuur in de omgeving is prachtig.

 • Yamagata

  Yamagata

  Het gebied rond de bergstad Yamagata is al eeuwen lang een belangrijk regionaal centrum. Bezoek de oude tempels en majestueuze onsen.

Regionale treinpassen


Regionale treinpassen in Tohoku

Tohoku

Reis onbeperkt tussen de grote steden in de Tohoku regio met deze treinpassen: