Kasteel Tsuruga

Aizu-Wakamatsu

Weer in Aizu-Wakamatsu

Komende dagen in Wakamatsu
donderdag
vrijdag
zaterdag
18 apr
19 apr
20 apr
Aizu-Wakamatsu
Aizu-Wakamatsu
Aizu-Wakamatsu
14°C
13°C
14°C
19°C
21°C
18°C
lichte regen
onbewolkt
matige regen

De stad Aizu-Wakamatsu ligt in het binnenland van de prefectuur Fukushima en is de grootste stad in de Aizu regio. Het gebied staat bekend om prijswinnende sake en samoerai-tradities. Tegen het einde van het feodale tijdperk in Japan koos de over het gebied heersende Aizu familie partij voor de shogun, zelfs nadat die uit zijn functie was gezet tijdens de Meiji-restauratie. Zodoende raakte het stadje in 1868 verwikkeld in de Boshinoorlog.

Het gebied rond Aizu-Wakamatsu biedt een rustiek landelijke ervaring, met veel mooie wandelmogelijkheden in de zomer. In de winter kun je hier prima skiën. De kernramp van 2011 heeft geen blijvende gevolgen gehad voor de regio en het stralingsniveau is inmiddels weer wat het voor de ramp ook was.

Zien & doen in Aizu-Wakamatsu


 • Kasteel Tsuruga

  Kasteel Tsuruga

  Het oorspronkelijke Kasteel Tsuruga stamt uit 1384, maar werd verwoest in 1868. In de jaren 1960 is een reconstructie gebouwd.

 • Ouchi-juku

  Ouchi-juku

  Het dorp Ouchi-juku was een stop op de handelsroute tussen Aizu-Wakamatsu en Nikko en is in originele staat hersteld.

Tours & excursies

Ontdek de leukste dingen om te doen in Aizu-Wakamatsu. Boek tickets en activiteiten online met de besteprijsgarantie! Lees beoordelingen over populaire tours en attracties in Aizu-Wakamatsu.

Aizu-Wakamatsu

Vervoer


Aizu-Wakamatsu is een prima uitvalsbasis om de Aizu regio te verkennen. Het hoofdstation van de stad ligt op ongeveer 3 uur met de trein vanaf Tokyo. Begin de reis vanaf de hoofdstad met de Tohoku Shinkansen en stap in Koriyama over op een JR Banetsu-sai-lijn richting Aizu-Wakamatsu. De Japan Rail Pass dekt deze reis volledig.

Je kunt ook kiezen voor een dag- of nachtbus. Vanaf de JR Shinjuku Highway Bus Terminal in Tokyo vertrekken dagelijks meerdere highway bussen richting de Aizu regio. De dagbussen doen 4,5 uur over de trip en de nachtbussen zijn 7 uur onderweg.

Een populaire route onder reizigers is om een trip naar de Aizu regio te combineren met een bezoek aan Nikko. Een idyllische lokale spoorlijn verbindt de twee bestemmingen en het is leuk om onderweg een paar keer uit te stappen om te prachtige omgeving in te nemen.

Bus

Het belangrijkste treinstation van Aizu-Wakamatsu wordt bediend door de JR Banetsu-sai-lijn en Aizu Railway. De bezienswaardigheden liggen echter niet allemaal op loopafstand van het station. De beste optie om door de stad te bewegen is de bus.

 • Aizu Loop Bus: De enige lijn die voor bezoekers aan de stad echt handig is, is de Aizu Loop Bus die alle bezienswaardigheden met het treinstation verbindt. Bussen vertrekken iedere 30 minuten vanaf het station en rijden een circulaire route. De bussen die met de klok mee rijden heten Akabe, de bussen die tegen de klok in rijden heten Haikarasan. Een enkele reis met de Aizu Loop Bus kost ¥ 210 en voor ¥ 600 koop je een dagkaart.

Trein

Om de regio buiten de stad te ontdekken zijn de treinen van Aizu Railway de leukste optie. Deze lokale spoorlijn met een lengte van bijna 60 kilometer voert langs een aantal pittoreske kleine stationnetjes en is een leuke manier om de dag de regio te verkennen. Je kunt bovendien kiezen voor deze lijn voor een mooie treinreis van Nikko naar Aizu-Wakamatsu.

Hotels


Het belangrijkste JR station ligt niet echt centraal in de stad. De meeste hotels liggen in het centrum, maar er zijn nog een paar andere locaties waar je prima kunt overnachten.

Nanoka-machi

Het echte centrum van de stad concentreert zich rond de straat Nanoka-machi. Het station JR Nanukamachi ligt aan het einde van deze straat. Ten oosten van dit treinstation heb je de grootste keuze uit accommodaties. Hier vind je bovendien een goede variatie aan restaurants. Een echt nachtleven heeft de stad niet, maar in Nanoka-machi zitten zelfs een paar leuke bars waar je ‘s avonds nog wat kunt drinken.

Higashiyama Onsen

Ten oosten van het stadscentrum, in een rivierdal, ligt het kleine onsen resort Higashiyama Onsen. Hier verblijf je in een traditionele onsen-ryokan, een ryokan met een eigen onsen warmwaterbron. Let tijdens het boeken van je accommodatie wel op, want een aantal van de ryokan hier zijn moderne betonnen gebouwen. Wil je een echt traditionele ervaring, kies dan voor Mukaitaki Ryokan. De Aizu Loop Bus verbindt Higashiyama Onsen met het centrum van de stad.

Van ons blog